Toysdaily 玩具日報

●●聖鬥士聖域●●聖鬥士討論專區●●p.1聖衣神話情報區

原文章由 不死鳥一輝 於 11-4-2007 07:57 PM 發表

星矢定律:
1.碰到強勁對手時……
對手:「看我的XXXX!(招式名)」
星矢被打進牆壁或地板裡。
星矢:「唔…唔唔……(從牆壁或地板裡爬起)」
對手:「什…什麼?挨了我的XXXX竟然沒事(或『竟然還爬 ...

XDDDDDDDDD
紫龍真係盲左咁多次都開到眼
原文章由 davechan17 於 11-4-2007 08:00 PM 發表

我覺得星矢第二個定律以前就好令人感動,後尾睇返就覺得好好笑:DD

總覺得果班朋友心入面係諗緊:「直接得罪眾神既責任都係交俾星矢一個人啃就算喇,一於詐暈。」

咁又唔係既
撒卡都唔係神

題外話
其實星矢第二定律應該係同孫悟空用元氣彈差唔多
原文章由 kartret 於 11-4-2007 08:00 PM 發表

XDDDDDDDDD
紫龍真係盲左咁多次都開到眼

話時話
隻處女胸像個樣有幾分似最終紫龍
原文章由 不死鳥一輝 於 11-4-2007 08:01 PM 發表

話時話

因為都係合眼...
咁咪以為紫龍變不良少年, 染金毛???

撒旦先生:你地睇下, 你班全部都係不良少年黎架~~!!
其實車田大叔既人物,黎黎去去都係果幾類型既變種。
紫龍同沙加,又長髮,又成日合眼,真係幾似。

阿瞬、撒娜其實都幾似,尤其是動畫版。

漫畫入面我直情覺得阿瞬個樣似海皇多過似冥王。
原文章由 不死鳥一輝 於 11-4-2007 08:01 PM 發表

話時話

我覺得呢隻最終紫龍整得幾正
一定要買 :no:
原文章由 香港人 於 11-4-2007 08:05 PM 發表

因為都係合眼...
咁咪以為紫龍變不良少年, 染金毛???

撒旦先生:你地睇下, 你班全部都係不良少年黎架~~!!

講起撒旦先生
其實我覺得佢都有利用價值
雖然佢廢 但係有號召力
如果打魔人布歐果時佢唔係度
根本無可能出到元氣彈...
最記得武道大會 得返佢同十八號
佢係十八號耳仔邊講個價
十八號唔理,一腳踢落佢果度
之後加價...加到十八號滿意
十八號一聽到即刻自動扮比人打飛:^
原文章由 davechan17 於 11-4-2007 08:06 PM 發表

你知唔知一輝點解咁睇呢個細佬??除左係親生兄弟外, 仲因為阿瞬同一輝女友都好似...
唔好諗歪, 係潛意識覺得, 曾經令深愛既人死去, 就有左個責任感, 要保護身邊既親人...

小陳有冇睇晒劇場版??
原文章由 davechan17 於 11-4-2007 08:06 PM 發表

原文章由 香港人 於 11-4-2007 08:13 PM 發表

你知唔知一輝點解咁睇呢個細佬??除左係親生兄弟外, 仲因為阿瞬同一輝女友都好似...
唔好諗歪, 係潛意識覺得, 曾經令深愛既人死去, 就有左個責任感, 要保護身邊既親人...

小陳有冇睇晒劇場版??

一輝係鐘意艾斯美達多過瞬
有睇海皇篇就知道
原文章由 香港人 於 11-4-2007 08:13 PM 發表

小陳有冇睇晒劇場版??

有呀,除左北歐外傳之外都睇過哂,d劇情真係吹脹:no:

阿瞬同一輝個女友都係處女座,
十二宮一輝既對手沙加又係處女座,
冥界編新相好潘多拉又係處女座。
一輝同處女座真係好有緣:)

小陳有冇睇晒劇場版??

我又唔係咁睇~
一輝女友未出現時, 佢本身都係好鍚阿瞬架啦
潘姐要佢細佬(哈迪斯轉生)同阿瞬合體, 潘姐點電一輝, 一輝都唔肯放開阿瞬
原文章由 davechan17 於 11-4-2007 08:18 PM 發表

有呀,除左北歐外傳之外都睇過哂,d劇情真係吹脹:no:

阿瞬同一輝個女友都係處女座,
十二宮一輝既對手沙加又係處女座,
冥界編新相好潘多拉又係處女座。
一輝同處女座真係好有緣:)

你都幾勁喎, 角色乜星座都熟晒呀??
乜劇場版d劇情好脹咩??
願聞其詳...
原文章由 kartret 於 11-4-2007 08:19 PM 發表

我又唔係咁睇~
一輝女友未出現時, 佢本身都係好鍚阿瞬架啦
潘姐要佢細佬(哈迪斯轉生)同阿瞬合體, 潘姐點電一輝, 一輝都唔肯放開阿瞬

啊, 唔係, 不嬲都疼錫係正確, 我指之後係更加加強左個感覺姐...
原文章由 不死鳥一輝 於 11-4-2007 08:15 PM 發表

一輝係鐘意艾斯美達多過瞬
有睇海皇篇就知道

係兩種唔同既愛, 當然係愛艾斯美達多d, 一生唯一至愛...