Toysdaily 玩具日報

查看: 16928|回復: 21

[玩具報告] ES合金06D - 哥頓龍

結果今次我同大家差唔多時間收到ES06D既哥頓龍~

先講句唔好意思, 因為TD唔支援FLICKR, 所以已經好少起呢邊出POST
差唔多唔記得點出了...

今次ES哥頓龍其實早就設計好, 但因為種種外來因素而要分拆推出, 要大家久等了..
其實玩過先發覺, 原來無左呢套PARTS 哥頓真係差少少先完整
尤其是設計時大部份GRIMMICK都係基於合體考慮, 能夠UNLOCK呢堆GRIMMICK 真係好開心

設定中係由哥頓個身射出PARTS, 至於大細差就唔好太認真了...

分體! 有版友都提過一D 原創玩法, 不過版權執得好嚴, 只能按設定做..

比較多玩家忽略既一個位, 哥頓隻角正常係推到最後面的
推前係合體先用到既功能

合體時耳仔有彈簧可以縮入去~另外肩位有扣扣住的

另一個合體先會用到既GRIMMICK, 噴射器伸長反轉

完成! 的確幾秒就合得完XD

結果合出黎尺寸都唔細

大雪山?

再次多謝ACTION TOYS 同事所付出既努力
零件雖少但真係好用心去做
good pic, brother~
支持ching:71:

期待緊隻天威:78:
期待本系統繼續發揚光大
L-U 兄 ... 唔係 TD 唔支持 Flickr ... 係 Flickr 唔比佢既圖 出現係 toysdaily. 我已 upgrade 你的會員權限, 你可以 直接 upload 圖上我們 server. thx and 多謝你的支持.
:64:
支持LU兄, WELL DONE AND KEEP GOING :shy::shy:
我都仲未出去買條龍...... :help:

想請問樓主哥頓對耳仔合體得多會唔會好易甩油? :77:
大大, ES合金會唔會出真三一架? 可唔可以透露下?:77:
呢隻我昨晚都入左, 要今晚先得閒post 上黎 :shy:

p.s. 我想問其實會唔會出埋其餘果d 款 :64:
:71:Very good thanks貼圖
下月的天威,希望可以早啲知道幾時出到貨,咁就可以盡快出去買:64:
支持LU兄,繼續出好玩具!
ES合金啲質素不嬲都唔錯,不過最衰全部都係Q版,如果出到正常版就好啦(發夢中)
期待本系統繼續發揚光大
Super_Gundam 發表於 8-7-2011 10:52 AM

x3; 用心的設計, 支持!:71:
确实不错,确实不错。