Toysdaily 玩具日報

查看: 4471|回復: 18

[玩具報告] VIP BATMAN...

尋日行過"街旺"...個個都係到討論緊今日幾點去排HT VIP FIGURE...
有個人話...炒價最少都會好似真三一咁....:30:
又話..淨係BATMAN個頭都可以賣到1000:69:
HT今次真係對我地唔係VIP既好唔公平.....:blame:
其實好多VIP先係炒家:68:......雖然好鐘意哩隻BATMAN....
但都係預左唔會擁有都佢....:70:
討論?9UP?真係賣到先講.....
我話呢隻升到50000一隻, 你信唔信?
啱啱昨日有個dum 地lur 玩具嘅人兄被band account ,
前車可鑒,你仲黎?
回復 3# Oldcat

我唔知咩事呀.....
我可以DEL POST...
我只係講出尋日所見所聞JA
敬請閱讀並清楚明白以下版規:

http://toysdaily.com/discuz/thread-158323-1-1.html
回復 1# 200又200

"其實好多VIP先係炒家" 唉.....唔好日日開post話人係炒家la:38:自己唔係就得!這種post太多!
HT好公平...好過上年...我唔系VIP
尋日行過"街旺"...個個都係到討論緊今日幾點去排HT VIP FIGURE...
有個人話...炒價最少都會好似真三一咁.. ...
200又200 發表於 7-7-2011 08:22 AM

其實你不如寫信俾個建議HT~ 點處理普通客人問題

因為上年叮叮事件~ 令很多VIP不滿~ 咁就提出左用10周年

而家就VIP先訂~ 普通客人就要去動漫~ 睇下有冇好D既方法俾HT參考下
但係呢隻batman只加咗新面部表情,同埋加多個頭,其它係舊件,值得炒咩?
"淨係BATMAN個頭都可以賣到1000".......

都好喎, 我出$380(可以出夠$400) 只要個身同d配件~:43::43::43:

ps: 其實用唔用來炒, 唔在乎是否vip, 如果無人肯用高價"接貨", 其實講可以炒到幾高都係無用的~ (不過每人價值觀都唔一樣, 可能有人肯比$13800 出來買, 只要唔需要排隊都唔定)
"淨係BATMAN個頭都可以賣到1000".......

都好喎, 我出$380(可以出夠$400) 只要個身同d配件~ ...
jeffloh 發表於 7-7-2011 09:55 AM

因為你沒看到 HT 海外市場有多大

許多海外玩家別無選擇, 只能投降, 用雙倍或三倍的價錢購買.......:42:
頭像被屏蔽
因為你沒看到 HT 海外市場有多大

許多海外玩家別無選擇, 只能投降, 用雙倍或三倍的價錢購買.......: ...
Gretzky99 發表於 7-7-2011 10:05 AM

我了解, 我有朋友在英國生活, 他說ht figure價錢是香港的2倍以上. 不過無計, 等於我在香港, 買英國出的東西, 都係貴好多. 絛可能一件東西個個地方都同一價錢, 因為物價, 運費, 工資, 成本都已經唔一樣. 例如一包即食面, 香港可能係$3, 英國, 美國可能要$6. mac記 香港是 $30左右一個meal, 而英國最平都 3.99英鎊, 唔通去到英國乜都唔食? hk是hk, 外國是外國啊.
ps: 我同佢都互相幫助, 佢幫我英國買hk無的東西, 我就幫佢買 ht, 大家最多只係多付一些運費, 大家都節省了不少錢. 不過最重要的係, 可以早d玩同易搵到
真三一...?你知唔知真三一幾錢:(
用真三一價錢去買隻膠公仔...點解我唔去買隻合金既真三一:(