Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: operkhw

[分享討論] 今次動漫會場限定版另一想法

回復  宮澤熹一

你估個個好似你咁咩!乜野都掛住炒!
一開口就話人想入隻會場限定來等炒,吃不到的 ...
買買買 發表於 6-7-2011 11:03 AM

我唔係話你炒喎,你又唔係樓主,駛唔駛咁勞嘈呀?
回復 16# 宮澤熹一

Sorry!Sorry!:64::64::77:
我睇錯,原來大家同係玩家。:65:
再係咁落去,都有d想放棄玩12吋,買限定又難,買普通o個d QC又唔穩定,撇除金錢外,玩figure有時都幾大壓力 ...
solarlord2001 發表於 6-7-2011 09:03 AM

邊個話限定版QC 一定好?? 出O左貨D人又會話限定QC差要回水.
回復 18# initial
師兄,我邊一句寫住限定會QC好?唔該擘大隻眼睇清楚!我意思d figure又貴又難買QC又唔穩定,又要去換貨又剩,縱使接受到QC差想買限定,奈何自己又唔係VIP,我敢講動漫節定電玩節唔知乜節一定無現貨賣!咁玩figure都幾大壓力而已!
可以話唔玩就唔玩既人,係強人!
我意志力好低,話唔玩一陣又走左去買....
回復 20# neo.L

無VIP買唔到,更何況有VIP都未必買到,又捱唔起炒價...點玩?
我都曾經因為QC問題放棄過12寸,但現在已經好多了...限定...算吧
我都曾經因為QC問題放棄過12寸,但現在已經好多了...限定...算吧
thinkingboy8787 發表於 6-7-2011 02:06 PM

讲得好, 花D时间係D動漫節上就以為上流貨, 但其实係D(低B貨).
年中要几多师兄硬吞D(SAD貨). HT花时间係D動漫節不如
花D时间改善D低B貨同QC問題吧!

限定版唔係ht先有,要排隊或者會員優先一樣唔係ht獨家
唔好下下追住o黎小,至於聲稱自己係老玩家長期客,扮野唔該做下功課
當日做vip係好簡單,佢見你熟口面就會問你,
當然亦有公開招人,當時只要唔用訂價全費訂任何一隻即可
o個時仲有人係度懶係野咁講,九折唔係真係好緊要姐之類~

至於限定版,好老實~如果一隻灰色ironman量產有幾多人會要?
一隻都唔知鏡頭幾時行過o既血獸邊個知咩o黎?
會場限定一向係出o的可有可無,但有少少驚喜o既野畀人架啦~
至於隻batman只係復刻加強版,並唔係咩新野
睇身比例就知係黑夜之神上畫時再出o既俠影之謎版
人頭係新技術上色靚好多,但模都多數唔係新
另一個換咀頭只係dx2頭換過去姐
件披似乎新物料,但從長度同做形睇,都無咩改
真係多左o既只係功能腰帶同頭笠,仲有個可有可無o既立架
呢三樣野幾咁唔重要大家都明,對hottoys講幾咁易做大家知
加上無左原版隻護手,只算係炒埋一碟
咁o既ver.佢真係當新野出o黎量產,到時又係畀人小到咩
再加埋個定價o既差異,呢類受歡迎o既過氣產品出限定其實好合理

係咁o岩有好多人係ironman先入場玩12吋先好似唔追唔得姐
其實平心論我覺得上年3隻吸引力可能仲大