Toysdaily 玩具日報

查看: 10086|回復: 11

[詢問] 關於近期ex真三一改造噶問題請教

前日只真三一終於到手.品相、qc都幾乎完美。翼無斷..(但今日無端端自動斷了- -)想問下各位師兄....只嘢適唔適合滲線、干掃?(系喺關節上滲線、干掃,類似對gunpla果種),如果適合,咁用平時噶材料油漆得無?因為關節都系硬膠...而且只玩具都算價格不菲...想問下玩慣呢類噶師兄,平時我自己玩慣sic,對合金類唔多熟悉..斷翼噶連接位加d502膠水可以完美修復么=-=?我噶翼斷了一隻但接上都問題唔大,但好鬼死松...個心總系背脊骨落.....:56:
有無大大幫下手?
原色好D...保留原註
我同你一樣..都係玩下就斷咗..你係唔係斷個關節位??
原色好D...保留原註
我同你一樣..都係玩下就斷咗..你係唔係斷個關節位??
alexakf 發表於 30-6-2011 03:02 AM

主要想o係d關節位度干掃同滲線……今日對翼噶螺絲位自動松咗
等對新wing啦:58:
遲D 可以換
keep invoice
What is d502膠水?
What is d502膠水?
iannt2011 發表於 30-6-2011 12:27 PM

类似aa膠噶物體....
有無其他大大給點意見干掃或者滲線一類的?!
有無大大有類似經驗的?
我想只係502唔夠力,呢類快乾膠乾咗很脆,有師兄之前提過植入銅枝補強,我諗都係睇個位係邊。我果隻雙翼都斷了,等新翼啦!
yes, AA is not strong enough, I added 銅枝補強. The repaired wing works like new wing.