Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 添好運點心專門店

名大於實,質數味道普通,地方唔得,點心又唔特別但價錢完全唔算平! (雪山叉燒包就幾OK既)
想食腸粉去佐敦八文摟(圓方對開),食燒賣,芋角去翰騰閣(又一城),蝦餃去國金軒(國金),蒸蘿白羔,沙律明蝦角去北京人家(美心集團),灌湯餃去翠園(美心集團), 小龍包去翡翠(都有米芝蓮推介),飲湯去利園.....
如果去一D有舊派點心食既通常都唔太差,eg上湯煎粉果,香芒炸蝦筒,豬肚燒賣,舊式蛋王千層羔......
次次諗住去隔離模型店睇下野但都比佢地門口d人塞住條路:44:

自己暫時一次都未幫襯過,不是食品問題,

排隊超過15分鐘是自己極限,要我排隊半個鐘以上就免喇,你可以話我無耐性

早午茶市去食點心,我走去上海街得如茶樓好過:ar:
間野係邊度架??:77:
間野係邊度架??
sam1984111 發表於 28-6-2011 11:18 AM

總店:旺角廣華街(賣搖控模型那條)

鋪頭細,只有三十個位

但你有心理準備,假日係街頭排一粒鐘以上,才有機會入去

分店:深水埗福榮街9-11號地下(近太子那邊)

類似舊區酒家菜館面積,鋪面大D

排隊情況好過旺角,但都要一般屋村茶樓咁等位
食過一次,真係麻麻,唔值得等咁耐同咁貴:ar:
最低死唔準外賣,一定要你等位!
次次諗住去隔離模型店睇下野但都比佢地門口d人塞住條路
yugi 發表於 28-6-2011 11:04 AM

下次去分店...
不過分店冇咁好食...