Toysdaily 玩具日報

查看: 9980|回復: 25

[玩具報告] 壽屋SRWOG機戰 G Compatible Kaiser完成報告

上次Compatible Kaiser的報告:http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=154452&highlight=。爲了G-ThunderGate,還是買了G。(G的Getter頭,我可沒有興趣。)

買了G啦。金色不是黃金聖衣的鍍金,是成型色的金色。但不是那種騙錢的泥黃色(聽說Bandai某隻貴價高達就是這樣),都幾金,跟我之前用銀底加閃金(但濕度)出來的效果差不多,但這個G的當然”實“一點啦。下面為所有的零件。右手邊一堆跟之前的雙界帝王是一樣的。中間三塊,就是之前的黃件變為金件。左手邊,就是G ThunderGate 的的零件。

其中一塊金色件。

我上金色的Compatible Kaiser,跟G的成型色金色部件比較,壽屋的金色部件是偏橙金。

下圖,左手邊是壽屋的金色部件。右手邊,是我上次自己上的金色。

上次做Compatible Kaiser時,把黃色轉為金色,但因為濕度高,出來麻麻地,現在就全換上G的金色部件。另外,造G ThunderGateG頭。

其他的部件變廢物了,真浪費。。。。。。。壽屋,你好嘢!!去G的完成圖:(晚上拍出來,所有金色部件都偏橙,實物是跟上面,我白天拍照的劍差不多。)

入神擡,報告完畢,謝謝收看。

頭像被屏蔽
Cool works and support! :71:
好手藝加好相
支持啊!!!
呢隻野雖然要4字頭, 不過真係好得, 仲要全部顏色都上好晒(當然除了黑線)!素組人士必定大喜!
希望壽屋之後出的機戰模型都有咁0既質數就好啦!
我琴日都入手成功喇基友~~:)
希望下個月可以入埋隻普通版啦~:shy:
支持......thx report. . . . .不買不買還需買啊, 呵呵:71:
好靚呀~~
我都買了
THanks for sharing.
好令呀真係!!!!!!
請問各位c hing仲知唔知邊度可以入手?
除了造型之外,它的可動性也是一流呢,
我深信他們整個系列有不同組的人去設計,

只要有買修羅神的應該明白...那隻的組件設計好像是十年前的東西啊!
我琴日都入手成功喇基友~~
希望下個月可以入埋隻普通版啦~
Andyhong 發表於 27-6-2011 10:26 AM

唔好下個月啦,今晚就去買啦。:D
好令呀真係!!!!!!
請問各位c hing仲知唔知邊度可以入手?
JerichoCheng 發表於 27-6-2011 11:34 AM

我相信一般有賣開壽屋模型的玩具店,都會有售。旺角應該大把。
除了造型之外,它的可動性也是一流呢,
我深信他們整個系列有不同組的人去設計,

只要有買修羅神的應該 ...
leawong 發表於 27-6-2011 11:50 AM

我覺得修羅神兩隻都出得幾好wo...........可能我無咩要求:DD
唔好下個月啦,今晚就去買啦。
gazza1211 發表於 27-6-2011 02:45 PM

下個月入隻普通版無咁覺眼ma.....琴日買完今日又買....海關充公都似:unhappy:
我覺得修羅神兩隻都出得幾好wo...........可能我無咩要求
Andyhong 發表於 27-6-2011 03:18 PM

修羅神們既造形係好好既,待講既係分件既方式同埋細節既佈局,好明顯係設計左幾年先放出黎用