Toysdaily 玩具日報

查看: 12818|回復: 18

[分享討論] [Moe Post T001]Deformeister Petit PreCure All Stars

今日為大家帶來一套在香港比較小見的Pretty Cure 盒蛋
Deformeister Petit PreCure All Stars Ver.Pretty BOX & Ver.cure BOX
原本買到好物是應該十分開心的......
但這次卻悲喜交雜:44:

廢話小說去相:56:
**相可能傷眼, 請小心:64:

先上盒面, 底

Cure Black

Cure White

第一個悲劇出現了!!!!!!!
你看Cure White的嘴!!!!!
像吐血一樣!!!!!!!!!!:70:

Shiny Luminous

合照

Cure Bloom

第二個悲劇出現了!!!!!!!
我那盒裏沒了Cure Egret!!!!!!!:47:
沒合照:56:

Cure Dream

Cure Rouge

Cure Lemonade

Cure Mint

Cure Aqua

Milky Rose

合照

Cure Peach

Cure Berry

Cure Pine

Cure Passion

合照

Cure Blossom

Cure Marine

Cure Moonlight

Cure Sunshine

終於有一個令人高興的事了~~~~~
上文提到沒了Cure Egret.......
那多了那一個呢~~~~~

就是小弟最最最最最最最喜歡的Cure Sunshine了~~~~~:43:

Dark Precure

合照

最後.......大合照.......欠Cure Egret............:sad:

最後的最後......小小的感想
這一個系列明顯係見人地好奸笑的小土偶買得而跟風出的......
但你不能連好奸笑的良好QC也跟嗎:53:
每只也有油出界, 同不同程度的花:44:
還有一句.......
笨大我恨你呀~~~~~:sad:
只能說....最多叫ACCEPTABLE......?
只能說....最多叫ACCEPTABLE......?
deaiglex 發表於 26-6-2011 10:10 PM

以這價錢給出這質素本來就是不合格的了:38:
但眼見多了Cure Sunshine~~~~
便給它一個剛剛合格吧:36:
自行補完吧
Cure White真的有點兒...............:44:
笨大將D QC本扔晒落合金魂度,呢D一於少理...:44:
我覺得真係好難接受,好似偷食唔抹咀咁.....:70:
不過,其實係咪D油甩出黎....?:50:
笨大將D QC本扔晒落合金魂度,呢D一於少理...
我覺得真係好難接受,好似偷食唔抹咀咁.....
不過,其 ...
天威勇士 發表於 26-6-2011 11:13 PM

係有兩點紅色係度
括到括唔走:70:
佢d肉色係咪都係油上去的??如果唔係可以考慮用模型油稀釋液來抹,不過真係要極小心,一抹出界就冇得救,我有d figure都係因為咁搞到冇左撻肉色......:63:
佢d肉色係咪都係油上去的??如果唔係可以考慮用模型油稀釋液來抹,不過真係要極小心,一抹出界就冇得救,我有d  ...
天威勇士 發表於 26-6-2011 11:33 PM

下星期試下~~~~~

食完茄汁意粉後冇抹嘴… :@
怪人T也来变身成Petit PreCure 吧∼:43:
下星期試下~~~~~
tommy2leung 發表於 26-6-2011 11:47 PM

咁祝你好運喇:o
怪人T也来变身成Petit PreCure 吧∼
VEDA 發表於 27-6-2011 12:42 AM

你果然有病:44:
食完茄汁意粉後冇抹嘴…
太陽之牙 發表於 27-6-2011 12:38 AM

偷食唔抹嘴:(
d qc 好差...........:47: