Toysdaily 玩具日報

查看: 1993|回復: 12

[趣味] 曇花一現

曇花每年只開一次,晚上開花,每次只約幾小時,天未光便凋謝。偏偏這種花兒又美麗又芳香,極得人喜愛。

我家門前有一棵曇花樹,去年也見開過花,但當時因故未有
細看。
前陣子某天晚上,發現她又再盛放,難得遇上。便帶備「蚊怕水」,細細欣賞了一晚

大家看玩具看的累了,不妨看一篇曇花照片,調劑調劑~~~~

竟然無人回?!

竟然有幸遇上,真係好運呀魔術師大大。
大大有無睇過「愛德華諾頓」一套關於魔術既戲?(香港好似無出…)
入面有用植物玩魔術。
:73:好睇..朵花好特別..雖然我對花無咩認識
:handshake:
真係幾"夢幻"
竟然無人回?!

竟然有幸遇上,真係好運呀魔術師大大。
大大有無睇過「愛德華諾頓」一套關於魔術既戲? ...
原罪 發表於 24-6-2011 02:02 AM

我唔知有呢套戲,謝介紹,我會睇睇~~~
我唔知有呢套戲,謝介紹,我會睇睇~~~
Garycharm 發表於 24-6-2011 01:50 PM

佢同期套「死亡魔法」都係魔術師片…
死亡魔法會精彩一點。
愛德華那套,強國應該譯做「幻術師」…

因為同期又同樣以魔術為題,所以好多人拿來比較,但其實表達手法好大分別。

唔好意思,你個花朵post,我走黎講戲…(小弟真係無詩意…)
靚花靚相 :71::71::71:
傳說中的夢之花 , 聽說有幸看見其花之人 , 必得達到夢想
的確好靚~~~
又真係幾靚喎!!
頭像被屏蔽
Good Ah!

Thx nice photos
花同相都好靚啊:handshake:...謝謝分享