Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 皇家旗艦~LEGO 10210~已補完

好想睇埋大大既下一回吖!!!!真係好靚....
Support:71:

老實船就一定係呢隻正過魔道王個隻
但小弟對lego 船興趣不大,買都係想save 人仔
所以先買魔道王個隻船

返之我下個目標係pet shop 10xxx 糸屋仔:77:
期待warxv兄改裝既船!:handshake:

呢隻原裝已經覺得正。剩係船杆都吸引。
砌天光, 我而家年紀大左一定冇可能  

雖然我都好想買lego 玩下, 但咁大隻我屋企都冇咁大地方放 : ...
bbf1125 發表於 21-6-2011 05:40 PM

我都係只有LEGO可以要我砌又光.
地方現在都係砌一隻拆一隻...

好正~~
上年我係狗狗城見到~ 當時好像是17魚到~~
可惜屋企沒位~~ 冇買到~
superhin 發表於 21-6-2011 05:59 PM

還好我入手不用17魚...
睇完呢隻再睇下隻black pearl 圖....真係萬分無奈
比lego自家6243還要單薄....
Endless 發表於 21-6-2011 09:02 PM

如果BLACK PEARL有6243咁就太好了,最少比得甘心!!
現在高不成(指船本身),低不就(當然是指價格),但又見DAVY JONES在船上...
可能買一盒全新,加一盒淨船兩盒砌一盒可能隻船都仲可以一看.

好想睇埋大大既下一回吖!!!!真係好靚....
stephenmilk 發表於 21-6-2011 09:30 PM

THX!!整理埋D相就快有了.

Support

老實船就一定係呢隻正過魔道王個隻
但小弟對lego 船興趣不大,買都係想save 人仔
所以先買 ...
滴滴仔 發表於 21-6-2011 10:15 PM

PET SHOP好野來的!
不過4間5位數中我最喜歡消防局,又是心中的神物呀!
佢D價又係飄忽D,有好價唔好錯過.

期待warxv兄改裝既船!

呢隻原裝已經覺得正。剩係船杆都吸引。
原罪 發表於 21-6-2011 11:12 PM

罪兄,我無乜點改的,只是小小的加改,但始終不同要講清楚先.
:handshake:好正, lego 出D 船設計都好好
太強的財力及地方:64:
吾等不及也:30:
好正, lego 出D 船設計都好好
henryliuch 發表於 22-6-2011 11:59 AM

LEGO船呢一隻真係幾好,但有時又...來緊的BLACK PEARL已經是一問題.

太強的財力及地方
吾等不及也
乳豬仔 發表於 22-6-2011 12:17 PM

比財力地方我都不如這裡很多前輩高手.
而且LEGO地方問題可以拆,$$問題舊的可以循環再用.
睇左唔少同類報告~依然覺得佢好正~
只是lego孤寒了一點..
好船!
lego大大隻既作品真係特別吸引。
特別多機關。
諗先之前大大那個海底城…呢隻船一比,立即覺得隻船超值。

p.s.遠古時代…lego既船係for埋你落水玩架…現在既…係咪無可能?
睇左唔少同類報告~依然覺得佢好正~
只是lego孤寒了一點..
太子touch 發表於 22-6-2011 07:18 PM

呢隻算係咁上下了,睇回魔盜王那邊先叫恐怖呀!!

好船!
lego大大隻既作品真係特別吸引。
特別多機關。
諗先之前大大那個海底城…呢隻船一比,立即覺得隻 ...
原罪 發表於 23-6-2011 01:15 AM

現在LEGO是分流處理,呢D裝飾用的就磚砌為主,CITY系列有D水警,消防船都可以放水玩的.
我好服您有咁多時間砌咁大隻~~~~勁 :71:
睇多次你個 post ,越睇越好玩,
我惟一克制自己o既理由係--佢實在太大,
砌完,我又唔想拆~~~~~
我好服您有咁多時間砌咁大隻~~~~勁
黑色三連敗 發表於 23-6-2011 12:00 PM

所以砌完佢之後乜野其他玩具都無介紹囉...

睇多次你個 post ,越睇越好玩,
我惟一克制自己o既理由係--佢實在太大,
砌完,我又唔想拆~~~~~
Garycharm 發表於 23-6-2011 12:49 PM

LEGO好玩就可係可砌又可拆麻,你會改就自然會無壓力下動手拆,而且有說明書又點會砌唔返呢?
拆一件LEGO唔係想摧毀佢或等佢入盒安享晚年,而係等待重生的機會!
近來我才砌lego的黑珍珠及安娜公主復仇號,近來才找 10210 的分享,雖然大大的圖看不見,但看分享也很滿足...

看過後最大感覺是...現在要三隻金牛才能享受10210,心中很忐忑...