Toysdaily 玩具日報

查看: 11295|回復: 39

[新品消息] 太 陽 報 鱔 稿 : 生 化 戰 神 喪 屍 粉 絲 連 環 劏

一個好普通嘅電影題材,只要賣座賺錢,一定拍完再拍直至拍到爛為止,《恐懼鬥室》如是,《生化危機》亦如是,後者嘅女主角愛麗絲更加一集好打過一集,第四集仲嚟個「戰神再生」,加埋3D,堪稱女裝版「宇宙最強」!嫌3D電影都未夠立體,Hot Toys最近就將愛麗絲化身為1/6 Action Figure,仲有兩個造型及大量武器,配合其貧乳特徵,賣點多多,實行殺完喪屍,再劏粉絲銀包!

當一個喪屍遊戲故事發展到第四集,其實已經同「喪屍」冇咩關係,難得《生化危機》仲有米娜祖華域芝(Milla Jovavich)孭飛,所以就算離題都依然收得。正因如此,米娜姐對電影甚至相關玩具都擁有全盤話事權,所以Figure延至依家先至發表。

奄尖米娜改完又改
到底米娜姐有幾挑剔?HT解話:「其實愛麗絲嘅頭雕喺舊年年尾10周年展覽已經Show咗,當時已經做咗四次修改,我哋都認為似到十足,奈何米娜睇過後仲係唔滿意,佢希望Figure嘅化妝能夠連戲,面相要性感啲同後生啲,之後再經過多番修改,先至審批成功。」實物所見,由Song Hye Hyun操刀嘅頭雕,比起HT以往主力雕女生Figure嘅林浩己,似乎更自然及Human-being得多,面形、眼神都應要求變得女性化,加埋紅唇半張,真係幾有女人味。而且為咗方便玩家換裝,HT整埋兩款髮型組件,比植髮企理得多!

特製貧乳Body
素體方面,HT以往嘅女生Figure都係身材逼爆,如果照辦煮碗放喺米娜姐身上難免失真,所以特別炮製一款新Body,由遊戲版嘅Jill作為修改基礎,換咗細碼胸形,重現真人嘅貧乳特徵。服裝方面,緊身衣及腰封都跟足電影第四集嘅女戰神造型,Legging及長靴都剪裁一流,最特別係送多件磨毛布製飛機褸,重演揸飛機一幕嘅造型。話明係女戰神,武器當然大堆頭,密林左輪、霰彈槍、MP-5K輕機槍、啹喀刀、武士刀及警棍統統有齊,再貪心嘅玩家都冇得投訴啦!

查詢︰2388 4677(玩具狂熱)

*圖中為試辦款式,與正式推出的版本或有少許分別。

HT 《Resident Evil : Afterlife》 1/6 Alice 零售價︰$1,180 預訂價︰$1,130
發售日期︰今年第四季

頭雕似足真人,雙眼、紅唇都夠晒女性化,頭髮就有露耳及冚耳兩款任你換。

緊身衣及腰封剪裁一流,留意胸形較細,唔會有逼爆衫嘅效果。

背脊有齊槍袋及刀鞘,放得落霰彈槍及武士刀。

附送飛機褸一件,用磨毛布料製成,夠質感。

刀、槍都有齊長短款式,有排你玩!
佢無咁大喎{:2_113:}
figure面相好像泰國人妖...
figure面相好像泰國人妖...
onetoy 發表於 20-6-2011 08:47 AM

錯!!!!

人妖靚得多!! :70:
好核突~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
個頭雕應該唔會改架啦,因為出得街,個頭雕巳經比電影公司批咗啦!!所以可以skip咗佢買其他!!
Milla  喜歡自己凸眼及似男人個樣
唔會改? ten won't buy~
:69:睇左實物,完全冇興趣, 成個男人咁:72:
超濃妝.................想趕客??
頭像被屏蔽
頂唔住個男人樣+水桶腰 ...skip:34:
實物條腰粗到傻呀
希望HT好似 John Conner 咁,做過一個令D概頭雕出黎(機會好微,因HT太多project 了)!!如果唔係就.......bye bye my dear Milla.
真係好肉酸:72::72: