Toysdaily 玩具日報

[新聞] 性感有罪 誘人強姦? 全球蕩婦遊行

頭像被屏蔽
如果香港都係咁的話mk應該有一半女仔比人拉左:67:
但呢個建議確實係不設實際, 因為有証據顯示正常打扮都會有被侵犯的案例...

呢班女性都係借一個機會表達自己的立場, 去爭取社會對自己既多點關注...
咁當然,在情在理,
罪犯都不可以因為個女仔衣著性感而減刑或將"因為對方引人犯罪"而將罪行合理化。
社會更不應覺得"條女俾人搞因為佢著得少佢抵死",這才是真正的畸形心態...

但樓主講得岩,個警察都是希望女仕們穿著密實減少罪惡發生遮...
罪責當然不在女方,但大家亦只是不希望性犯罪增加而已。
回復 2# yugi

黑魔女第一個判終生監禁tim...
回復 3# 香港人

阿婆都會俾人強姦啦...
所以話男人作為一個族群都是可悲既...

女人應避免衣著如蕩婦 <<< 呢句好搞笑...
就算著得保守都可以係蕩婦...

係警方角度係希望減低罪案率...
而女士角度就覺得被歧視而遊行...

不過依家係建議,唔係立法...
就好似建議單身夜歸女士搵人陪一樣...

希望雙方互相合作啦...
女士小心D,警方巡多D...
不過外國地方咁大,係難搞D...
睇到呢個post
http://www.discuss.com.hk/viewth ... p;extra=&page=1
香港真係片福地:78: