Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 人類的協助---歷代防衛隊part 2

Happy birthday TD!!:77:
今次到ZAT!!
ZAT係1973年超人太郎裏面嘅防衛隊!
全名為"Zariba of All Territory", 總部位於東京市中心, 係歷代防衛隊最"揚"嘅基地!
其設備嘅設計亦較前4代"新穎"!
ZAT基地係1973年嘅產品, 當年由Bullmark生產, 小弟於199X年入手, 當時已屬中古品!
Box art

手繪畫

其他產品介紹

說明書

一啲都唔秘密嘅基地= =

上練制

假山

平房

東京鐵塔

秘道

本部---空心硬膠

塗裝簡單, 0可玩, 但夠經典!!

原作係大廈上面, 玩具就係柱

戰機

wolf 777

鑽地車

出動!!

1973年嘅玩法...

依隻太郎係1999年嘅復刻版!

90年代嘅玩法...

怪獸係1983年版UMS, 太郎係2009年版UHS

千禧年代嘅玩法!!

依隻太郎係2006年出產, 可動+發聲, 當年賣點係可動版UHS!!

幾時先有Ultra act Taro??????

ZAT戰機系列---依套係食玩盒旦, 200X年產物, 造功及上色屬高上之作!!

ZAT標誌清晰可見!!

底部亦有塗裝

啲飛彈非常尖銳!

未出動過嘅直升機!

未出動過嘅火箭

地台

依兩架係1/43嘅模型, 199X年出產
Box art

Rabbit Panda = = (車名)

Wolf 777

Bullmark版Super Swallow, 1973年產物, 舊年係網上Bid番黎, 全新!!

上鍊玩具

飛機係膠件

ZAT標誌係貼紙

透明紅尾部

上鍊後會行走 (仲work)

一路行一路有火花!!

以上為小弟嘅ZAT收藏!!
Part 3要到暑假先有! 因為其他基地係舊屋 (GUTS, Super GUTS, XIG, Team EYE)!
敬請期待!!

Part 1: http://www.toysdaily.com/discuz/ ... d=156062&highlight=
又看到令人懷念的好東西了:shiny:

嗚哇...那個基地玩具又是完全沒見過的呢...
嘩!!!
正野!!!!N 年前既套超人太朗個基地!!!!
勁懷念..:43:
Nice sharing ~~~~~
好懷念呀~~~又多圖~~~謝謝分享~~~:)
我以前只係砌過 Rabbit Panda 架模型車咋~~~好辛苦先求到阿爺買畀我玩~~~:$
最愛太郎:43:
樓主好多珍藏~:61:
好古老的古董
過左咁多年都好正
太郎啊~~~~~
好有心機既post!睇到大大有幾喜歡呢個系列。
而且咁有歷史既玩具,大大都捨得開盒玩,真係正。

睇到都覺開心~:)