Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 禁係晒命定分享?

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
唔係針對你
但你係咪歧視玩娃?
真三一係合金,但都可以算action figure
tf-autobot 發表於 11-6-2011 10:56 PM

根據ACTION FIGURE討論區 版規及聲明, 真三一不屬於該討論區
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-96937-1-1.html

正如之前寫, 版主移版目的應該只為分類, 沒有任何歧視成份.
頭像被屏蔽
又真係幾令@@
不過真係會哂親xd
其實都幾奇怪=-=
成個post似係挑釁成份居多
唔好話歧唔歧視.
只係有一個版係專討論娃娃既
咁去果度都好正常.
當然你要討論 點解唔整一個版係專for 聖衣 一個版係專for超合金
依個問題可以同總版主 壇主等有權限既人提議
而唔係 好似係度挑釁咁..
anyway 我之前都係依個版度見到娃既news 唔知之後有無畀人移.
不過 真係同好想睇到娃娃既 就自然會去娃版睇到 唔睇既話 放係主版都唔會睇既.
我又覺得好似嚴重左
ACTION FIGURE=可動骨架著衫人偶

咁即係DD都算?
jim 發表於 11-6-2011 11:06 PM

DD本身就是一件doll
http://www.volks.co.jp/en/dollfiedream/index_dollfiedream.aspx
dd也算是玩具來的. 為什麼要分區呢? 我覺得多點不同玩具角色在討論區會多原化d. 總好過來來去去都是那些鬥快搶灘的合金魂, shf 或 神話. 一出那天幾個 post 都一樣. 說實在點, 呢d大路野. 大部份人都會買, 變咗無乜特別.
Don't agure and just sharing!  Take it easy all friends!  :)

No matter it is "show-off" or "sharing", I still support your post pal!  :)

Honestly, I think it is a sharing post!  :)
強帖留名 !!!!!!!!!!!
dd也算是玩具來的. 為什麼要分區呢? 我覺得多點不同玩具角色在討論區會多原化d. 總好過來來去去都是那些鬥快 ...
Z高fans 發表於 11-6-2011 11:17 PM

正如果汁先生大大所講,  真係同好想睇到娃娃既 就自然會去娃版睇到 唔睇既話 放係主版都唔會睇既. 其實模型, medicom figure, hottoys figure的資訊都一樣分左類, 並非只針對DD
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽