Toysdaily 玩具日報

查看: 11264|回復: 39

[新品消息] 日網介紹:聖衣神話 一輝初期青銅聖衣

聖闘士聖衣神話(セイントクロスマイス) フェニックス一輝(初期青銅聖衣)
作品名:聖闘士星矢
発売元:バンダイ
発売日:2011年6月18日予定
価格:5,250円(税込)
仕様:NONスケール PVC・ABS・POM・Zndc、塗装済みアクションフィギュア、全高約160ミリ

相關帖子

一輝..真係好形呀:shiny::handshake:
閃閃生輝~~
好靚呀~~~
bandai 策劃上又重疊左了......一邊話出ex神話....新素髒...新面孔...超可動....另一邊又繼續出舊版......搞到d人而家1615中.....買又唔係 唔買又唔係.....
bandai 策劃上又重疊左了......一邊話出ex神話....新素髒...新面孔...超可動....另一邊又繼續出舊版......搞 ...
BlackD 發表於 10-6-2011 14:12

笨大做野不嬲都係咁喇!你睇d模型咪知囉!
但我又覺得呢款幾夾ex...腰都幾幼
回看一下屋企只暗黑鳳凰,真系差得遠.一輝等住你回來.
靚到,初期青銅最靚係你啦...
我又覺得舊版初期青銅既身形同ex會幾夾喎...
反而我覺得呢隻一輝.正氣左少少....
冇左佢亦中亦邪的感覺
ex實在沒有出舊青銅的必要,
因為舊青銅本身就沒啥盔甲包覆,
不像黃金聖衣面像過時,盔甲連身裝..
ex實在沒有出舊青銅的必要,
因為舊青銅本身就沒啥盔甲包覆,
不像黃金聖衣面像過時,盔甲連身裝..
kickboxer 發表於 10-6-2011 03:22 PM

世事冇絕對...
之前出胸像既時候,有邊個會諗到出2.0...
我又覺得舊版初期青銅既身形同ex會幾夾喎...
ricky0706 發表於 10-6-2011 03:01 PM

沒錯... 因為設定上主角大概都係 17XCM
唔係黃金果班差唔多個個都高過六呎高到死
:x
隻粉紅色超正wor :71:
回復 12# 小堅

2.0的消息遠比胸像來得早,
只是後來因為反彈聲浪太大而胎死腹中,
至於EX版我覺得是遲早的問題,
畢竟黃金聖鬥士的技術和現在第三素體相差太大,
而舊青銅面像和可動性已經很好了,
EX版推出至少要證明改善的差異性才會讓消費者購買,
目前來說我只會說機率比較低但不會說一定不會出..