Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Anakin

[玩具報告] 我並不強,只是強迫自己堅持下去。---SHF魂shop限定 Kamen Rider Joker

大大的PS超強!超愛變身特效那幾張!:D:D
樓主的照片還是老樣子的棒, PS特效尤其讚~
拍得正,配得又好,支持支持。
回復  八口八口

有d shf 腰帶拆到出來架
joker 可蚊開條腰, 攞條腰帶出來扮變身
Anakin 發表於 7-6-2011 09:52 AM

fangjoker 可以嗎??
樓主d圖真係好吸引~~好正~~~搞到我都想睇番w添..
GOOD.....:71:
支持......:67:
回復 35# 539203407

可以的∼
相好靚:71: but 小左條巾
回復  539203407

可以的∼
Anakin 發表於 7-6-2011 06:01 PM

請問你講既"蚊開條腰"姐係點,因為我都想試下玩變身
回復 40# 539203407

其實SHF 上半身由3 PARTS 組成∼∼胸∼腹基位∼下陰位∼
由BALL﹣JOINT 連住, 小心用力拉便可把 腹基和下陰分開 ∼∼可把變身腰帶取出, 但要好小心, 唔係BALL﹣JOINT斷左就大BO。。。。。仲要小心用力時傷到頭部∼
其實關於lost driver(即那條單邊腰帶), 劇場版的那條不就是tv中那一條嗎?
我的想法是:
a至z劇場版是處於未打utopia的時間(實際集數忘了, 好像是45集前, 有錯請指正)
在a至z時由"skull"(其實除了shroud以外我想不到有別的人會這樣做...)交給翔太郎
打eternal時打壞了, 之後救回菲利普後由菲利普修理好, 臨"死"前送給翔太郎
ps. 劇場版和tv的設定好像不是平行世界來的
小弟睇下相就可以了
太正啦~ :$
變身同出絕招都靚到爆~
好圖!!!!!!!!支持!
娘娘木:61::61::61::61::61: