Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 滿足你三個願望:可拆(15機)、可變(天、地、海三組)同可動(人形) 山寨版15機合體

咁你呢隻嘢別號係咪~"Kinder"扯旗旦?
(一次滿足晒三個願望喎! 買咗"三條嘢"吸塑版 ...
jamcat 發表於 5-6-2011 11:31 AM

老友,加燈?想做死人麼?諗佢三可都頭大喇!
果然群雄動的存在就是為了英勇就義呢~~
如果有改造教學的話...
手榴蛋包飯 發表於 5-6-2011 01:46 PM

請留意改造篇!
急到瀨

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 6 字節系統限制: 15 到 10000 字節
動作自然...可合體分體...掂呀:71:

山寨版15機合體機甲艦隊-改造篇!
自號山口屠夫嘅我一早都想改15機合體做自家山口式,但一直都心多多整第二樣而冇開工。
難得有隻相當唔錯的國產好嘢比我劏,梗係唔客氣地大改特改。
開始就已經考慮要做到三可(可拆、可變同可動),所以一早已經想用一隻羣雄+山寨版15機+再加一d磁石搞掂佢。

銀河烈風身材咁好-該殺!

由下而上

腳板車開天窗
拆落嚟舊膠反轉加粒鋼珠。再在上面加方形磁石。呢個就係腳板關節,又可以變陸派合体。一舉兩得!

小腿打開,底部打通用鑼絲收緊磁石。中間將羣雄小腿關節痴好,頂部開天窗。
這樣連接好大腿嘅滕關節部份就可以係合體個陣成組插落,又保留到可動。

股位上半加磁石,下半將羣雄股位一開二再用強力膠水痴實。
下面方形凸出物砌開加軟膠令到大腿可以水平轉動。

腰部單邊加磁石令腰部可以水平轉動。

胸部左右加上羣雄手臂Ball join組件。

上臂將羣雄手臂Ball join餘下組件痴實。最好後面加上癈料加強支撐力!

雙手只係加粒磁石就可以。
最後頭部。將原來的面相成塊据去。頭殼內部加上磁石 。
另外食得唔好唗的用埋銀河烈風個頭(面相靚得多),
上下加上磁石,變成飛機個陣就反轉佢同時又令佢變得靚仔d 。
而後面加上一d從扭蛋砌下的履帶做裝飾。

終於完成!

隻嘢仲可做到咁。

雙手持劍?假的,只不過係磁石挾硬來的效果。

有機會大家試下喇!:57:
好得wor Ching, looking forward to your 改造過程
山寨版15機合體機甲艦隊-改造篇!
自號山口屠夫嘅我一早都想改15機合體做自家山口式,但一直都心多多 ...
tom0083 發表於 5-6-2011 09:24 PM

真係撞你個鬼,改得咁好又物盡其用!封你為三得大師亦不為過!:77:

請受小弟一拜!:64:
吓? 原來塊面係咁搞出嚟......欽敬欽敬:47:
山口屠夫嘅功力, 笨大都應該折服吧!
大大勁!

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 3 字節系統限制: 15 到 10000 字節
只可以用四個字來形容...."鬼斧神工"!:71:
既可分體, 又可加強活動力, 我還可以講的只有"服"字了:64:
好勁呀~~~:$
Nice~ THX share ! :71:
一個字…勁:$
實在太強了~~~~~~:$:$