Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 激氣! 訂了玩具都可以隨時加價?

關閉 [複製鏈接]
加價好出奇咩? 你訂個時YEN兌幾多? 依家兌幾多? 批價一定加鋪頭自然加, 唔通蝕賣比你, 小小事又嗌激氣開POST! +700兼貴唔太鍾意退訂咪開心哂LAW, 依家鋪頭都開我39魚, 我就唔激氣仲不知幾鬼開心:43:
:53::53::53::53:

我想問下小弟響蕉人訂真三一佢地只標YEN價,價錢話番貨先知,次次都係咁,有冇大大知佢地做緊咩價?
支持開名~~~ :74:
加價好出奇咩? 你訂個時YEN兌幾多? 依家兌幾多? 批價一定加鋪頭自然加, 唔通蝕賣比你, 小小事又嗌激氣開POS ...
AK30 發表於 4-6-2011 06:31 PM

咁又唔係咁講喎~
依家最重要個point係(訂時該店講明絕不加價(無論日元升跌都為此價)依一句佢係承諾黎,如果冇講依句,咁佢到貨時+2百萬你都吹佢唔漲,但依家係有講咁就唔同講法,即係買賣相方已經有一個承諾,(當然你要有落訂,如果冇咁就告佢唔入)依樣野叫合約精神,最好方法去消費者委員會,記得個point就係佢收左你訂金同口頭承諾在到貨時絕不會加價,只要消委會接納你既投訴,佢一定衰梗:77:

依樣野大家都要知,唔係畀人呃左都唔知,:66:

仲有補充多一樣野,今次依間舖如果真係畀人告,都只可以話佢傻仔,唔係使鬼合約精神呀,
代理cut你貨同口頭承諾根本係兩樣野,如果代理要你食多一倍貨,唔通到時你會-700買畀人去左d貨咩,
間野都係9架啦,如果d野好買,蝕左訂個d賺返現貨個d都一樣賺,但而家照咁睇如果係真事,即係攞明輸打嬴要,訂同現貨都要賺
如果好似超人咁,只會話大約多小or到貨才知到個價咁就冇野:71:
頭像被屏蔽

星期五行經現時點聽到一間店舖店員同個客講電話話ex真三一,內容大致說批發代理cut單,訂170先黎到140隻...其他要向其他途徑攞(出高d價)...d客一隻原本訂2700變成要近3000間舖先唔蝕....佢話如果唔願29xx買而退訂願意陪差價...
:(
我0係信X 1F 中間條行果間試過, 比左訂, 攞貨要加我錢, 之後我話:你又話唔會加, 佢答, 唔緊要, 你唔要都冇所謂.........
支持開名~~~
nelngan 發表於 4-6-2011 07:37 PM

支持開名 x2:*
但是我下午4:00行ip,2/f 果時見有間鋪個TB店員同人講電話,
又話比人CUT左30隻呀,要去日本羅貨呀,
貴左好多呀NETT PRICE都要35XX呀,O甘我37XX比你啦.O甘你應承左我架啦
收線即笑,有無C兄就係電話另一面果位.......
今次隻嘢真係加得勁左d........
但是我下午4:00行ip,2/f 果時見有間鋪個TB店員同人講電話,
貴左好多 ...
xoxokin 發表於 4-6-2011 10:19 PM

個客咁都信比人CUT左30隻呀,要去日本羅貨呀
依個客好就話佢淳真,現實d就真係on..........咁都信去日本攞貨
:70:
香港人真易呃:70:
其實樓主若真的很想買的才會去訂,若真的要加價這麼多的話你還會買嗎?若會的而又負擔到的話便買吧!因為若閣下退訂而又想到其他店鋪買現貨的話又機會更貴的呢!
貴左好多 ...
xoxokin 發表於 4-6-2011 10:19 PM

我之前都係打電話係lee間鋪留左.
佢話有貨打比我, 叫我預37魚,:!
到時開我40魚都似.
:cool:
呢到有C兄試過,我早佢2日訂,個價比佢平1魚2草