Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 學神學砌1/72宇宙太空站補給機 H-II Transfer Vehicle

改裝---推進器加0.2mm smd燈,
改裝嘅工具: 辣雞. 錫線同部份電線, 開關, 電池盒亦都係傻輝教我做焊接示範嗰陣剩低, 加上自己亦都買咗少量電線, 關關, 電池盒, 電池, 有多套晌度做後備. 今次燈太細(手掌中間嗰點), 一定要有個放大鏡 先可以作業(真係作孽咁死細)
將推進器同接合嘅榫條切走, 用AA膠黏實, 再用手鑽晌噴咀位鑽窿鑽穿多餘AA膠, 做四次, 之後再同底部用AA膠黏實, 再鑽穿AA膠, 再檢查窿位係唔係可以透光......
好強勁 :71::71::71:
好精美:handshake:
:77:

small scale space model. any homeworld spacecraft?
超酷~~

要編入精華帖好好保存
超精密 , 佩服 :65:
d零件真係打個乞痴都會吹走:p
多謝版主受精:$
ygat: Aoshima呢個系出咗三款, 買齊, 另外仲有兩架space shuttle+ 一架Hubble Telescope, 睇下自己可唔可以全部變做著燈版, 但係shuttle同telescope難度高啲, 啲分件好難搞, 仲好似分唔到:30:
其他朋友多謝欣賞:77: