Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Hot Toys Bruce Lee Casual Wear 等執平貨

已經長時間未見過 HT 變平貨

最後一隻 ~ Black Widow 早已經調頭往上走.........

HT 變平貨先決條件 ...
Gretzky99 發表於 25-5-2011 09:11 PM

我當時都有見到, 真係想買多隻擺屋企....
但當時因為個胸問題而卻步,
估唔到, 出VERSION 2, 無左尼個問題,
仲衝左上去, 仲要及後先發現, 佢個個係萬用頭....
真係, 唔可以有猶豫架.....
頭像被屏蔽
跟據我去阿苦觀察, 暫時$910有支持位 , 如西裝look都出埋 , 市場大量小龍既情況下 , 支持位有可能守不住..:73:
頭像被屏蔽
其實我相信HT會控制到貨量,佢適當時候就會售罄,如果搞到外面大把平貨,搞到大批訂咗班客撻訂,蝕本 ...
wiswis 發表於 25-5-2011 09:15 PM

"撻訂"應該唔會出現喺HT上:67:
如果出一個post 就可以夢想成真,人人都中六合彩囉
仲駛做咩,現實d 努力賺錢好過啦
Oldcat 發表於 25-5-2011 18:45

x2~!!!:74:
出一個post毒人唔難~!話有野跳樓,之後成班人去搶都唔難~!!
但係今時今日你依個夢想就真係有o的難~!!:Q
自問小弟唔係最早期玩ht o既人~!(大概"逃"之後倒~!)
到出DX01時大把人訂個個大讚,真係一時佳話~!!:time:
當日出我係第一日羅~!條龍都唔夠依傢訂一隻熱門野長~!!:38:
自從ironman之後ht真係上左神檯架喇~!新手又好~!炒家又好~!!癲哂~!!
表明立場~!我只係一個小小玩家,當日小丑我都有諗過訂多隻保值~!
不過當時同自己講: "超~!個個都訂~!通街都係,保咩值o丫~!"
根本新手同後追o既人只會升唔會減~!再加上果o的人唔一定會睇td架~!!{:3_136:}
再者~!專業o既炒家唔係做香港人生意,係做鬼佬生意,擺上ebay~!
一個小小o既香港yahoo佢地都唔放在眼內~!!    {:2_120:}
岩岩去老虎網睇完, 有3個炒家將價錢set係 vip訂價多幾蚊, 今次真係少見咯.
等我心思思又買多隻玩下先.
炒家個問題担心冇地方放多過回唔到本啦,炒家儲慣貨,驚都未驚過,等幾個月實等到,係驚呢排出得太多冇地方放貨多D.
x2~!!!
出一個post毒人唔難~!話有野跳樓,之後成班人去搶都唔難~!!
但係今時今日你依個夢想就真係有 ...
trumanso 發表於 25-5-2011 11:32 PM

炒家個問題担心冇地方放多過回唔到本啦,炒家儲慣貨,驚都未驚過,等幾個月實等到,係驚呢排出得太多冇地 ...
williamkk 發表於 25-5-2011 11:54 PM

專業炒更唔睇香港啦, 衰在砌一d唔專業,又冇乜錢學人炒,一坐艇就走人平放
西裝龍如呢個月內出埋, 趺得更快:52:

ht figure可以跌得幾多? 半價? 7折? 會唔會諗多左? 我相信賣家是有底線的, 最盡咪比個vip價你law, 再低d唔好發夢, 同埋這款唔係閒雜人物/角色, 我相信好多地方重有大把空間,

我唔喜歡炒家, 但亦都唔喜歡因為想平d入貨而故意"扁低" 該款figure, "腳踏實地"去ht以正價買吧:74:
頭像被屏蔽
世界咁大, 咁總會有人蝕讓出黎, 但有幾多個~~ 另外, 可以平得幾多~

預訂價九魚半, vip有九折就算8xx都係好正常, vip價
"撻訂"應該唔會出現喺HT上
toms110 發表於 25-5-2011 11:16 PM

假設落訂係$100,隻figure街價比店舖售價低$200以上,就會有人"撻訂",表明立場,小弟都唔想見隻bruce lee衰,話晒係金大師過檔 ht 第一隻力作
ht figure可以跌得幾多? 半價? 7折? 會唔會諗多左? 我相信賣家是有底線的, 最盡咪比個vip價你law, 再低d唔好 ...
toysmale 發表於 26-5-2011 12:50 AM

冇野呀 想平d入貨而故意"扁低" 該款figure, 一個人可以講下就"扁低"該款figure, 該款figure唔係垃圾,就非常垃圾啦:74:

("腳踏實地"去ht以正價買吧), 你冇野呀 我而家咪好"腳踏實地" 去bid囉,
可況見到趺緊係事實, 乜有唱得底呢回事:38:
有平野點解唔買, 要去比貴d買, 自由市場睇準咪即入各人喜好:73:

都唔明點解一講 隻野插水,有d人會咁大反應, 唔通你係炒家入左好多貨, 咁大反應:50:
唔好話呢隻....連DX04都插水喇...

最初
雙body : 2800, 單body: 1900
而家
雙body : 2200, 單body: 1550

因為HT講過李小龍系列有排出,DX04係試作,樣唔似,body關節外露嚴重....
咁貴請左金師傅返黎,之後果d頭雕肯定靚好多,仲要有肌肉body