Toysdaily 玩具日報

查看: 6510|回復: 23

[詢問] 各位大佬點解決有女body無女頭雕問題?

市面上不停出現不同的包膠body,又大胸小胸,又不同膚色,但又偏偏不跟一個見得人的女頭雕,ng通買番屋企當無頭女屍?又無理由買盒blackwidow番屋企淨係要個頭架,況且blackwidow個頭都ng係話人人讚好(普遍認爲眼神呆滯),龍頭ht尚且如此,其他細厰更無野講,headplay果兩個Natalie Portman 同Angelina Jolie只能用噁心黎形容。OB頭自己劃的確係靚,但又有幾多人有火宅之人同borisasf兩位強者的手藝?只能衷心希望各figure廠商出多D力出好D女figure,等我地都有D靚女玩下。。。HT Alice 暫時個辦實在令我太失望。。。各位大哥對女頭雕有無好介紹?
HT-Jill OK喎,不過係卡通左小小
EB之前胎死腹中ge莊子同笹本絵里都唔錯嫁,女頭雕可能係傻bill ge最後殺著
ht jill 我都接受到geh!!! 不過公仔左d?
日雅代BID...

要靚,實貴...
回復 1# sant83 [/b大廠出的女FIGURE頭雕真係冇邊隻掂, 係HT叫做好D...
HT女FIGURE只入了之前的淺井茶茶, 入的原因主要都是為了那套華麗的和服就是~
不過茶茶的頭雕(在角度限期下)還是很不錯的~
PS. 樓主, 如果好有米, 又喜歡OB手繪頭的話, 不用考慮了! 日本的愛娘和STJ吧!!:!
STJ的風格

愛娘的風格 (個人比較喜歡這種風格的)

回復  sant83 [/b大廠出的女FIGURE頭雕真係冇邊隻掂, 係HT叫做好D...
HT女FIGURE只入了之前的淺井茶茶, 入 ...
hoying710 發表於 25-5-2011 01:57 PM

呢d OB手繪頭真係好正, 係未好貴ga:?
回復 6# hoying710

日本d手繪頭大師真係無得頂,最愛愛娘同blue rose,但係價錢真係非一般人可以負擔。。。

HT Jill 同 茶茶 面係ok的,頭髮就有D失色啦

如上面o暈兄所講女figure可能真係EB的一條生路,但係莊子單野。。。等得eb做野,咪即係要同傻bill 鬥長命。。。:26:
回復 7# blam
貴唔貴就真係見仁見智啦, 以上兩位大師的作品一般來說數萬YEN吧:unhappy:
以這樣的價錢來說, HT的12吋 OR 笨大的超合金魂/PG 就真是碎料而已:o

而家好多body都係cool girl base 變種,
樓主可試下找找CG頭雕看看是否喜歡。
CG12或小雙俠是不錯的呢!

回復 10# evilalive

小雙俠如果不貴都可以接受cc12就。。。

原來這種頭雕真的有得賣的嗎?那裡可以找到呢?有多貴呢?
回復  evilalive

小雙俠如果不貴都可以接受cc12就。。。
sant83 發表於 26-5-2011 02:16 AM

Actually, they were the same head mold only with different color paint/print though.
原來這種頭雕真的有得賣的嗎?那裡可以找到呢?有多貴呢?
neoneo 發表於 26-5-2011 08:31 AM

我都好想知....
我都好想知....
maxcyeung 發表於 26-5-2011 01:38 PM

淘X網好似有...3至5魚,日拍過千!