Toysdaily 玩具日報

查看: 14191|回復: 57

[玩具報告] [善良的槍] Soldier Story 夜行者 160th SOAR Night Stalkers 少改加料

Soldier Story 夜行者 160th SOAR Night Stalkers 少改加料

出晒post至發現Todd McDunn大兵揸嘅竟然係一支善良的槍....

大兵哥, 你好野, 夠善良~:59:

先嚟一張完成圖:

上年睇完官圖, 完全無興趣想訂, 主要原因係官圖實左頭大身細, 唔夠靚仔:

但出左之後, 睇過hellobil大大嘅報告即時改觀, 原來執一執都可以好靚仔!
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=154492

咁就死火啦, 件兵delay左好耐, 大部份鋪頭都訂滿, 甚至waiting list.

一出阿虎已經抄到過千, 睇怕都係無緣...

好在上星期行過雞旺伯伯處想執散件時, 竟然比小弟見到一千零一盒現貨, lucky!!

盒圖:

初步組裝, 已經幾靚仔, 不過好似爭咁d野.

再上網搵搵資料.

http://toyhaven.blogspot.com/2010/11/soldier-story-160th-soar-nightstalkers.html

決定右腳加番d裝備.

前Night Stalker :Todd McDunn 嘅頭雕, 相比真人美化左唔少.

賣點之一, 頭盔. 內裡夾層可拆, 魔術貼固定.

胸前金屬扣有安全裝置, 正野, 出面買唔到.

非常detail, 護目鏡分兩層, 獨立可動.

背面.

頭盔內裡夾層用仿皮做.

氧氣樽, 跟足設定.

加左隻G-SHOCK比阿兵哥.

用wave h eye及夜光貼紙重做鏡片效果.

可能係比人簡剩最後一盒, 袋仔車工有些不整.

擺pose時間.

支步槍今次有埋供電(仿)同電筒開關.

牙牙係水貼, 易用.

賣飛佛, 用呢個pose入櫃.

總結, 90分.

係小弟玩過最好嘅兵, 仔細度, 仿真, detail位, 用料, 可動各方面都very good!

唯一缺點係車工有d sad, 同埋步槍無金屬件.

玩完佢, 返返轉頭玩tc cd bbi, 會變得更有難度同成功感...

抖抖先~

各位帥兄,請請!

:64:
正丫帥兄:71:
很好的報告,看得很開心:71:
自己果隻仍在冰封中,呢排都入左七,八隻全部未開
皆因忙到嘔:70:
我已經等到冇晒癮, 等到火都黎, 等到唔鬼記得左呢隻野.....
次次都話呢一兩個星期, 講左3 次, 到宜家都係冇......
好!像真度好高!正野!:71:
very good.... ching..i got mine but  still in box....
好!像真度好高!正野!
常威 發表於 21-5-2011 03:19 PM

威哥第一次十卜,要記住。

又話今午出野?等緊大大呀~
回復 4# ilovetoys

WH重未黎:?
很好的報告,看得很開心
自己果隻仍在冰封中,呢排都入左七,八隻全部未開
皆因忙到嘔
Oldcat 發表於 21-5-2011 03:16 PM

無論生活怎樣,也需要點點色彩...輕鬆下,玩下玩具平衡番啦。

想八下,呢期有七八隻兵新出?or主要係ht 12"?

RE: Soldier Story 夜行者 160th SOAR Night Stalkers 少改加料

我已經等到冇晒癮, 等到火都黎, 等到唔鬼記得左呢隻野.....
次次都話呢一兩個星期, 講左3 次, 到宜家都係冇 ...
ilovetoys 發表於 21-5-2011 03:17 PM

真係唔好意思,後發而先至,小弟都係睇到oldcat大話雞旺地庫有至去望下,估唔到唔使抄價入咁好。

希望小弟張帖可以比番d慾望之火比toy大啦。
回復  ilovetoys

WH重未黎
kingwong1994 發表於 21-5-2011 03:24 PM

係呀~~~ 火都黎
真係唔好意思,後發而先至,小弟都係係到oldcat大話雞旺地庫有至去望下,估唔到唔做抄價入咁好。

希 ...
catcat 發表於 21-5-2011 03:49 PM

:71:
me too still waiting:70:
I think i need buy from another shop la:56::63:
good report, nice figure~ 不過都係上一隻阿富汗靚仔D~