Toysdaily 玩具日報

查看: 7051|回復: 24

[分享討論] HT Marvel神級英雄...驚天動地泣「雷神」!!!

今日收到HT第一日來電話有得拎雷神~ 我第一時間就去拎~  因為對呢隻雷神有期待~  而且Ironman已經出同玩都有d悶了! 趁雷神熱潮未過~ 而HT已經趕及出貨!  今次真係值得讚揚!!!!

今次雷神真係有驚喜!!!!  雖然好多人話佢木口木面~ 但係我覺得從包裝紙袋到外盒都盡顯雷神既氣派~~  紙袋設計比Ironman既印刷同設計更加豪華~  外盒Art print同厚度質地與MK-VI相比完全比下去~  好夠分量! 最重要係一千都唔使下有咁既質素~!!!!    9/10分

講番隻figures~  開盒見到佢追加左個鎚仔石地台,呈現番戲中既一幕~ 真係好感動!!!!  而且造型一d都唔馬虎~ 鐵鎚既金屬重量感一絕!!!  高度評價~~~  18/20分

至於個figures面相同原版比,有明顯改動~ 神情係威嚴左!  而且頭髮亦無左版既明顯坑位,令到頭髮自然左~~ 不過始終都無左d散髮....難免感覺有d假~~ 另外頭盔ok仔細,而且更換後都算自然,比版更合身~  15/20分

身體顏色無明顯既甩油走位.....唔錯! 但係胸腰無關節,個body做唔到屈腰廷胸效果,呢方面唔ok~  而且件甲成件膠位啤出黎始終唔夠detail~~~   但我個人整體都接受!   而條褲好多人劣評話佢用料差,但係我反對覺得呢隻料唔影響關節同埋比起皮耐用d~  我個人都認為ok!   35/40

最後件袍唔再似版果件咁餐枱布feel~~  顏色似番好多!!!  感覺亦順眼好多~  而拳頭同手有分別左右3對替換~~~  都尚算足夠! 9/10

整體黎講隻Thor我會比約85分~  係之前display版咩都無而且問題頗多既情況下正式版出黎有呢個進步~~ 已經算非常之理想!!!!  我期待spider-man一直版劣評下,望可以有相同既質素效果咁就正喇~~~
樓主好物入手:77:
HT出貨速度真係快:(
衣服為皮料材質?
Good:71:
樓主好物入手
布魯士 發表於 20-5-2011 04:27 AM

x2睇完後都有D中毒~:75:
Good report:71:
睇完後都有D中毒~:55:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
等call中:handshake:
好心急 :handshake:
追加石台 真係加番好多分 ~~

有野可以"郎"住揼
nice, I like your report~
追加石台 真係加番好多分 ~~

有野可以"郎"住揼
kingofhero 發表於 20-5-2011 09:04

笑死人咩.....