Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 儲開神話的你會........

繼續買ver1,ex唔多得。
其實講真EX真系好靚,靚過vol.1。但草玩具最緊要的系感覺,覺得初代神話有感覺D。再加上合金成分會多D。
其實佢好刻意地 100% 重現返動畫個形象出黎
比如大家都認為好有問題o既...
'好瘦' , '件甲好薄' , '件甲唔同色' , '個面相怪' 等等
我睇返圖...
原來動畫個形象的而且確係咁 !

始終 100% 重現係一個 '理論上' 無錯的方向
亦始終 , 實際上 , 實物係唔係可以一如動畫入面咁瀟灑又係另一回事

所以結果好唔好就見仁見智啦
我就接受到而家所謂 '美型化' 造形o既
( 實際上無美型到... 原來係一直 ver.1 整得大舊左... 但大家又覺得咁樣唔錯... )

我會唔會買呢又未必... 我屋企都係得一套獅子座
唔買EX,繼續完成原本神話之路,出埋女聖鬥士就完結了。
除非出咗隻EX係靚、正到驚為天人,宜家隻雙子毒唔到我。
會入一隻先!
會入一隻先!
iamfinethankuuu 發表於 18-5-2011 08:38 AM

我都會入第一隻先(因為雙子),然後再諗:67:
呢個故事教訓我哋,當你以為儲齊,原來只不過係新嘅開始!:74:
已一早逃出神話之路! 而且冇必要為玩具煩惱! :43:
哈哈.......岩岩上個月全部神話一次放哂....哈哈...而家得返盒暗黑套裝
已一早逃出神話之路! 而且冇必要為玩具煩惱!
toysfans2000 發表於 18-5-2011 09:26 AM

x2.....:43:~:43:
神話我有雙子...而雙子實在抵玩...2個BODY..加張皇坐都係XXX..

可能要遷就EX既可動性, EX既胸甲同腰甲分得太開了!  條空隙都頗礙眼,  加上相片都咁膠, 實物就應該會更膠, 大大失去聖衣的金屬感, 面相又不大好, 太腐女向(乸型), 無晒男子氣慨又唔似撒卡,  咪搞我啦!  

Crown雖然人物面相亦不太好, 但星座型態卻超正! 當年我訂咗但無出到, 今次絕不錯過.  Crown最好出晒黃金十二人~   :he:
回復 33# 玩具

我同意大大你嘅講法,的確ex 嘅造形盡量還原動畫外形(除咗劏開咗心口同肚之外),不過面相方面的確無舊版咁似動畫,個樣感覺反而有點冥王神話風?
膠唔膠就實物先知喇…每次神話官圖都係好膠好有光澤…但每次大貨都事與願違:26:
我估會考慮放version 1既人, 都唔會有好多隻神話, 我就唔信有人會成套幾十隻version 1放哂然後重新買version 2
買得咁多盒ver 1, 一定有佢原因, 如果唔覺得靚, 又點會花$$買咁多個角色, 所以儲開ver 1既根本就唔會放棄ver 1, 係反而15 16緊開唔開新line姐
係買得好少神話既大大們, 先會諗放唔放ver 1。
等佢出晒12宮先講啦,都唔知要幾耐,中途有一兩只甩甩漏漏,你就真係「在水中央有爛尾一双」:34:,到時可能有12宮boxset呢。有感覺好似比人坤咗買1/12,其餘11/12一路係道等等等.............胸像之前諗1年兩只,ok等佢6年,最近一只胸像好似等咗2年仲要係1只,sad到都無野講:38:,本人青春有限可能對聖衣神話唔夠愛,之前好渴望下一款會出什麼的PASSION,現在已灰飛煙滅,一切隨緣啦:o