Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 去HT拎野時 見到D專業炒家越黎越過份..

雖然都係一D老新常談 , 但我覺得真係好離普....見到個紋身男同肥仔講 , "唔該訂2隻MARK5 , 2隻魔盜王, 2隻雷神 , 1隻X街理髮師 (我諗佢好似唔多睇好呢隻喎) " , 跟住連肥仔都顎左然, 之後話TOTAL要1600訂喎 (佢心算又幾快喎),.. 紋身男就答 "呢D我之前已經訂過哂 , 依家再訂仲有冇VIP節扣 ?

紅字為過份點
會唔會同幾個朋友「團購」?...

之前訂過又訂... 會唔會撚爛咗想買翻又或者幫人訂呢?..

又或者... 反正10隻...10隻都有唔同QC問題... 所以費事煩一次過買同款三五七隻... 就算15隻都唔係完美... 到時嚟個「百鳥歸巢」... 咁未撚到隻完美品囉...

最簡單... 點解當時唔問下果位哥仔點解訂咁多... 上倉嗎...

呵呵呵...

小櫻上
人地買野姐,真金白銀俾出去,炒唔炒有乜關係,任何人有錢有興趣都可以照跟,仲可以大多過佢幾箱添,咁又點!?人地訂幾多盒係人地O既事,完全無問題!你唔順超的話大可以向ht反映,叫佢地賣野一定要一人一隻,仲要MARK低身份證號碼,我諗店主的反應會令閣下深切地領會乜野叫做"o采你都有味"!
痴線, 真金白銀訂野都要俾人開POST 插
TD人真係咁眼紅人地買玩具﹖
重點係紋身男,如果係紋身女就唔過份:DD
紋身男去打劫HT就話姐,人地真金白銀去比$買野都要比人插,乜野世界?人地買得多吾代表炒家,我都試過一次過幫幾個FD去一間相熟既玩具舖訂合金魂La,吾通又叫炒家?
有什麼問題!  買野訂野都唔得?
ha ha, what a funny post~~
訂野都唔俾,唔係瓜~~~
HT 照單你去訂佢俾貨,唔會阻到你丫~
樓主如果證實佢係拎黎炒,到時插佢都未遲...
人地訂多隻,又話人地炒...
我見好多人話訂宇宙大帝一行一亞,唔通又拎黎炒囉...
我買鹽買多包,唔通又話我「盲搶鹽」...
:38:
可能人家拿番大陸賣呢。
HT 野大陸都好大市場
睇左..無意見
TD真係太多負能量, 係又插, 唔係又插.
訂多過一隻就話人炒家, 睇唔過眼, 咩理論?
有$$$訂野都唔得?:62:
咁仲有得訂時就算la, 好似某TD大大咁講, 都算係留一條路俾新玩家可以同佢地買返, 過分個D係現貨都要搶, 仲要搵人幫手搶個D