Toysdaily 玩具日報

樓主: martinnitram

葵涌廣場又摺一間

回復 30# kpjune
我唔熟個老闆唔知點解摺,不過佢幾好人,d野又平,好多時都會平過姑注,係我會入shf既地方之一(成日有$再去買先冇貨),估唔到我考完試之後就摺左:42:,不過都有先兆既,我見佢拎哂d舊扭蛋出黎賣都覺得怪架喇,不過真係唔知會摺:42:
葵涌廣場曾經有唔少模型舖、玩具舖、盒蛋舖、光碟舖、漫畫舖……

仲有某眼鏡舖,店員會強搶路過四眼人士的眼鏡… :36:

一個ACG勝地又慢慢消失了… :oh:
個間老闆話加租好貴頂唔順所以唔做

所以現在D玩具店都是給租金握殺
kpjune 發表於 13-5-2011 10:55 PM

不只玩具店吧,基本上香港都是被各大孽主同埋家產發展商玩死的..........
到最後香港所有商場都係一式一樣既連鎖店同埋名牌店...................
不只玩具店吧,基本上香港都是被各大孽主同埋家產發展商玩死的..........
到最後香港所有商場都係一式一樣 ...
ranger_ckk 發表於 14-5-2011 10:13 AM

x2
不能更同意
同樣可惜o既係摺左唔少街坊特色食店
隨著港鐵各新路線落成, 唔少地區租金好大機會會大幅提升
大家有得食好食, 有得玩好玩 :42:
流行一族只係我小學既回憶
的中一果時已經剩番2樓細果間
無奈之後都無埋

仲記得有次去買BB戰士
係下 ...
tdpl2620 發表於 13-5-2011 12:24 PM

以前去流行一族係去買閃咭:34:,果陣閃咭好流行,每日放學都去抽,之後發現抽極唔齊哂錢就索性成套成套買
葵涌廣場曾經有唔少模型舖、玩具舖、盒蛋舖、光碟舖、漫畫舖……

仲有某眼鏡舖,店員會強搶路過四眼人士 ...
太陽之牙 發表於 14-5-2011 02:34 AM

都快消失了9成...變灑D賣衫和食肆了:oh:
淨係買過set響鬼咁大把,執左都冇影響,想問大大睇唔睇到有冇盒玩or扭旦既小提琴,想買黎比隻kiva玩
calvines1995 發表於 13-5-2011 08:50 AM

門口有類似小提琴 show o左出o黎
回復 37# martinnitram
:Q竟然會有,得閒去睇睇先:78:,感謝大大:64:
但我估計苦主隔離果間都命不久矣....
行過都好難見倒有人俾錢找數
movie_arms 發表於 13-5-2011 09:43 AM

頂到而家都算係o甘, 好多時都見位老板娘同隔離o的賣'杉'姐姐仔吹水
頂到而家都算係o甘, 好多時都見位老板娘同隔離o的賣'杉'姐姐仔吹水
martinnitram 發表於 14-5-2011 01:01 PM

但冇乜計, 佢定既價有少少脫節
仲要頂到正隔離有間古主.....件件貨佢都貴古主起碼一成
但冇乜計, 佢定既價有少少脫節
仲要頂到正隔離有間古主.....件件貨佢都貴古主起碼一成
movie_arms 發表於 14-5-2011 01:24 PM

果邊租又唔係平,佢入貨又唔係多,個價又會平得去邊吖:die:
回復 32# 太陽之牙
間眼鏡鋪鋪上過電視架:34:
果邊租又唔係平,佢入貨又唔係多,個價又會平得去邊吖
小天使 發表於 15-5-2011 12:10 PM

唔知佢頂倒幾耐......
個搶眼鏡阿叔真係經典囉:66::66::66:
今日行過寫住最後六日, 有興趣買散旦可以行下