Toysdaily 玩具日報

查看: 12108|回復: 9

[個人收藏] 月之彩蝶!!!!—ROBOT魂 011 TURN X 舊物新影 及 玩具評論

近來無咩好影,就來舊物新影啦~~~~:71:

估唔到,ROBOT魂早期既出品TURN X,已經有相當高既水準~~不過,相信很久以前已經有大大做過報告,我只是隨便說一點就可以了吧~~而且更可以從現在的ROBOT魂,作一個回顧。

可以這樣說,早期的ROBOT魂,它們的QC未必比現在的ROBOT魂差,雖然隔了一段頗長的時間,可是,早期的還是有不少可取的地方。就以TURN X為例,雖然可動度不算高,可是,外型完全是GOOD,而且玩下去相當「墜」手。

來一張背後的看一看,還是非常DETAIL。

腿部的可動性還是不錯﹗~~:71:

配件唔算多,基本上全都可以上背包。

手掌不可以打開,算是美中不足~:54:

幾件武器都相當好玩~~

玩TURN X,點可以唔玩分體﹗向GVGN致敬﹗:64:

分哂手腳都幾好玩,不過就要擺多幾個架~~

淨膽一個~~

武器SET既專用BEAM SWORD

其實看下去,真係幾似雪條~~!!~~

總括而言,除左可動度差少少之外,其他野都做得非常好,上色、QC、可玩性全都非常好,不過TURN A條LINE都出得七七八八,再出其他既機會似乎唔大~~

同場加影一幅TURN A的先~

如果想睇多一點ROBOT魂報告,請到小弟的BLOG:http://hk.myblog.yahoo.com/kkkiii0079:64:
隻銀色 Turn A 真係唔錯~ :58:
thanks for sharing~
回復 2# fktuen

如果佢出埋TURN X就真係VERY GOOD!!~~
個人覺得turn x 同turn a在robot 魂中算係極品:71:
2隻都好好玩的
:71::71:
TURN X係另我落坑既ROBOT魂
另外大大竟然買左個SET武器...
我個陣見到把劍就覺得自己愛唔夠:55:
回復 4# lhfsamuel

不過,真係差左隻蝶,不過隻蝶好貴=.=~~
其實真係有D雞肋FEEL,因為佢隻機連蝶個套野,隻機本身既色真係麻麻地,起碼唔係我杯茶,D色又真係怪怪地,所以FANS都無入到手。反而入番D「平」凡野~~
TURN X真係差少少可動度啦,有D可惜,不過上色個D真係做得好好。之前我出左個講MIA既POST,如果拿TURN X比,就無得比了~~
至於TURN A既普通版本來都OK架,不過就差在隻眼入面係白色既.....呢個敗筆影響好大,成隻機好無靈魂。去到閃閃版隻TURN A終於變番正常,而且重幾靚仔~~
不過TURN A條LINE都出得七七八八,再出其他既機會似乎唔大kkkiii0079 發表於 9-5-2011 09:20 PM

出過試辦的, 仲差隻偽渣古和細細隻紅色的未出
http://www.blog.amiami.com/amiblo/2010/02/vol1.html

回復 5# kyo353

我見到你隻蝶,我又覺得我既愛唔夠~~~~
出過試辦的, 仲差隻偽渣古和細細隻紅色的未出
redfish 發表於 9-5-2011 09:54 PM

其實我最想佢出SUMO...
但係連試版都冇:79:
回復 7# redfish

呢隻個七月出個隻好似差唔多樣~~~