Toysdaily 玩具日報

查看: 8990|回復: 21

[分享討論] 要噴油,冇佢點得呀!!

材料:
鴨記風扇1把
黃金2米膠喉
日本....膠箱1個
街市雜貨膠盒1個
熱熔膠條"大"
熱熔膠條"細"
鏍絲8條
鏍絲帽8個
工具:
電鑽,熱熔膠槍,手鋸,膠紙

萬事區備,只欠鑽吼.

鑽吼鑽到手軟.

安裝成功,但第1次debug,出左事,大量回風.

大量用熱溶膠封邊,

第2次debug成功!!
尚久裝filter,之後就可以投入生產~

後記:
第1次整噴油箱,感覺就好似第1次砌MG高達咁,睇圖好似好易,砌落原來有橇門.
個洞要開大少少,如果唔係會有回風,fix回風問題都fix左幾粒鐘.
鑽吼要貼膠紙,如果唔係會有裂痕,仲要2面都要.(好彩有老婆提點)
熱溶膠條原來有大,細分,買左大,先知開細.......浪費左 !) 蚊.......:ice:
自己整除左可以平D,其實仲好有滿足感同成功感,
加埋全部應該用左3舊水,雖然好"支力",,個樣又唔太靚,但真係好好玩,就好似砌模型咁~:78:
D.I.Y.:64:

I just use spray cans:80:
:71::71::71:
好野~:71:
回復 4# 火宅之人

我都好想造一個
I used to have something similar in the garage, but now I only spray in the garden. The downside is I have to wait till summer for all the spray works.... Great job anyway!
good job!
家有小孩想開筆都唔知,用喷罐都要出露台:26:
回復 2# ygat2005

老婆不在時,我在廚房開抽油煙機玩喷罐
想問大大"黃金2米膠喉"真的是在黃金買?
幾銀左右?
:71:勁呀,幾時幫我整個呀:75:
勁呀,幾時幫我整個呀
朋友浩 發表於 9-5-2011 04:45 PM

你唔係話要去買現成咩?:p
想問大大"黃金2米膠喉"真的是在黃金買?
幾銀左右?
廿一月 發表於 9-5-2011 03:39 PM

深水x 黃金 UG/F ,有得賣,2米好似 $150 內,實數唔記得左.....
回復 9# mkyfk

在廚房開抽油煙機玩喷罐 :50:

i should tell your tiger how you use the 抽油煙機
回復 14# ygat2005

hoo...hoo...hoo...:34:
無法啦,低成本制作:38: