Toysdaily 玩具日報

[版務] 提議

其實本人都會定時黎睇各大大既玩具分享,不過大多數時間都係返工,無時間出街睇玩具,有時自己有心儀既玩具時,又忘記左佢幾時出喎,爬文又唔記得用咩字眼,hit既字眼重死﹗搵極都唔係自己想要既野﹗所以有以下既建議︰

- 可否出一個「本月出貨」既貼文,等各大大有個心理準備,知道呢個月有咩玩具係自己心頭好,好等到時有個大約時間出去買,唔駛無睇TD2日就已經蘇州過後嘛~

- 又或者係一個「今天到貨」或者「明天將到」的題目,等大家都可以出動買野,你知嘛,有時大家未必有相熟鋪既話,買野就得靠自己架,到見到有POST文時已經太達,咁就唔係幾好嘛…
請版主考慮及接納以上建議~
其實本人都會定時黎睇各大大既玩具分享,不過大多數時間都係返工,無時間出街睇玩具,有時自己有心儀既玩具 ...
多其 發表於 6-5-2011 01:20 PM

想知邊D貨幾時出,可以參考日本既官網...
想知邊D貨幾時到貨,可以留意「玩具市場情報集中區」...

日本官網派貨時間,你計返行貨既話,大約早1-2日,實際要睇派貨而定...
就算有相熟既鋪頭,都未必確實知道派貨日期...
自己啱心水水嘅玩具就當然要昅到實啦... 驚唔記得幾時出未搵張紙寫抵佢囉... 唔係買嘢玩都要人提卦?...

每月新品其實係有... 但如果正式開一個分頁專講喱啲嘢... 知否一個月內全地球出嘅玩具何其多?... 邊有可以List得晒出嚟?... 咁啱就係漏咗閣下想買果件未弊?... 又或者件玩具延期/提早出... 到時個表唔準搞到閣下又買唔到咁邊個負責?...

或者樓主試下親自做一兩個月... 唔需要閣下搵晒所有玩具(包括歐美日品牌... 模型、Figure、超合金、幼兒玩具... 總之玩具店買到嘅嘢...)... 剩係Bandai一個月內所有產品出貨日期... 要每日Update兼準確無誤喎... 咁... 明白點解未?...

小櫻上
明白明白,多謝各大大既提議,抄低會係明智一d,但係…希望自己真係會記得吧…因為我叫我相熟玩具店既老闆幫我笛起d jojo,但佢就係唔識咩係jojo,相同色0個d叫佢唔好留,佢都係唔知咩野打咩野,所以先會想到呢個較麻煩的想法出來,都係自食其力好既。