Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 近來新玩具貴/抄到痴線,我都係同d舊嘢玩下就算3。 國產Hi Nu RX92-2

近來新玩具貴到痴線,我都係同d舊嘢玩下就算1。
羅白魂F91 HG X Gundam RX78
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-153515-1-1.html

近來新玩具貴/抄到痴線,我都係同d舊嘢玩下就算2。
白魂 V 2  assualt buster
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-153580-1-1.html

近來新玩具貴/抄到痴線,我都係同d舊嘢(呢期已經係金毛同新電王的天下,呢隻我當舊嘢玩!)玩下就算3。 國產海牛
Gundoom RX-93-2

第五隻 : 國產海牛 Hi Nu

呢個月來最後一隻

簡單素組、滲線、水貼加消光

呢隻齋企就夠。

要講的大部份網友都講過,就係隻膠用雙星膠水痴唔埋的?吹脹!

面相比想象中好,另外磿走手臂上碍眼的花紋。

另外用電導粉輕輕鬆過關節位加強金屬感!

頂視圖。細部相當豐富,用淺灰滲線效果比黑色好。
cool~ 師兄影到好有當年hi new作例的Hoppy japan封面的感覺昵...:handshake:
thx for sharing! 很正的作品!:71:
......雙星膠水痴唔埋的....如比小弟遇上, 真係企響到晤識做....:(
很炫眼的作品
thx for sharing! 很正的作品!
......雙星膠水痴唔埋的....如比小弟遇上, 真係企響到晤識做....
roystoy 發表於 2011-5-4 23:21

唔買米無事law{:2_120:}
cool~ 師兄影到好有當年hi new作例的Hoppy japan封面的感覺昵...
火宅之人 發表於 4-5-2011 10:34 PM

其實我想做到有聯邦先鋒戰特刋入面插圖的感覺,但攝影技術差做唔到啊!另外唔識放大張的相上TD結果出嚟效果又再差d…灰!

其實喱隻襲海牛都被... 樹關可以賣過港幣200大關...

小櫻都買咗... 據報其膠料唔可以用傳統模型膠水接合... 要接合唯有用AA膠...
咁靚要支持!:71:
:77:
其實喱隻抄襲海牛都被炒... 樹關可以賣過港幣200大關...

小櫻都買咗... 據報其膠料唔可以用傳統模 ...
小櫻 發表於 12-5-2011 03:13 PM

但某d店鋪價錢已經下降到一魚七草

我就試過用普通膠水接合背後的燃料管,兩日打磿期間出現裂逢,最後用陰力可以好輕鬆的打開。當場O嘴。但話時話,呢隻膠料相當好磿。好易做到我想要的效果!