Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 有線兒童台遭廣管局警告

邊個咁戇居,揀o係兒童台播呢套o野?
講真,呢套o野,當年我自己一個人o係屋企睇都驚驚地。

http://hk.news.yahoo.com/article/110503/3/o43u.html

廣播事務管理局    公布,就有線電視    兒童台播出不適合兒童收看的材料發出警告。

廣管局    接到公眾人士投訴去年10月30日在有線兒童台播放的「幪面超人The Next」,指節目使兒童受驚,不適合在兒童頻道播放。廣管局向有線電視發出警告,促請嚴格遵守《電視通用業務守則 --- 節目標準》中的相關條文。

影視及娛樂事務管理處    處長在3月處理了125宗個案,涉及305宗投訴,並裁定其中13宗屬輕微違規,51宗屬理據不足,餘下61宗則不屬《廣播事務管理局條例》的管轄範圍。
.
乜依家d細路唔係人細鬼大,膽生毛咩?:36:
好明顯係嚇親啲家長啦
呢套嘢我一路睇一路笑,好彩唔喺戲院睇
咁第時rider 改下D變身同打交模式囉
例如變身時候囉支棍叫變身,變身後講返句乜野愛與正義力量或乜野光力量
絕招唔好出rider kick 。用返支棍出D乜野華麗光、咩咩愛既力量呀
咁咪冇人話囉.......
我覺得呢單野,跟本就係囉野黎講,如果個家長睇到有問題
跟本就唔應該開電視,什至連電視都唔好買,因為所有節目跟本就唔應該比細路睇
個家長咁愛個細路.....基本上地球唔識合你住啦,返火星啦....
我諗呢,D人咁無聊,遲下麥x努都唔好去,因為麥X努都教壞細路架。
回復 4# stanley9

大大有無睇過"the next"先?...佢係一部昆頓塔倫天奴式既特攝片..集無厘頭特技打鬥恐怖同2點於一身:(
回復 4# stanley9

因為呢個係「兒童台」嘛~~

The Next  o係戲院做已介定為 II B級,「不適合青少年及兒童」觀看,
作為收費電視台的兒童頻道,佢今次的確係有問題。

我都鍾意拉打。不過,
唔好凡係「投訴」就話家長唔o岩先得o家~~~
又唔見家長投訴下獎門人:44:
The Next確然係無厘頭d,走去抄少少午夜凶鈴...

我都以為自己down錯片...
The Next確然係無厘頭d,走去抄少少午夜凶鈴...

我都以為自己down錯片...
呂品器 發表於 4-5-2011 11:50 AM

咁個女角又幾鬼樣,尤其是佢爬個幾下:69: