Toysdaily 玩具日報

查看: 26260|回復: 138

[分享討論] 被無良店舖-無理退訂

關閉 [複製鏈接]

之前用16魚訂左行貨, 今日一心出旺角 "現x點"" 取"金毛獅王",
點知俾張單佢話取貨時, 店主話我訂的貨未番,仲話我無call你,點解你自己黎取貨.
(但係門口有兩箱金毛合金係度
問佢門口那些取唔取得,佢話其他客訂左 ! (唔通我唔係客?)
問佢幾時有貨, 又話可能一,兩個月 (感覺佢拖緊我時間!)
我問如果要亞洲版, 有貨留番一盒俾我, 又話唔知有無多!
之後店主好悔氣咁同我講, 一係取回訂金, 一係加多5魚取貨, 一係幫佢買其他貨品,
加錢就有貨, 唔加就無貨,呢d咩道理 !
最後我問候左佢兩句, 講以後唔會幫佢買野, 取回訂金走人.
真係訂左=無訂,白白浪費我成個鐘頭去取貨 !
自問都幾早訂,無理由唔俾貨我! (三月三日訂的)

現在等亞洲版,番貨, 睇下有無得平D!

:*:53::*:53::*:53::*:53::*:53::*:53:
邊間?
頭像被屏蔽
樓主做得好,快d公報那間黑店,以免其他ching 再中招
幾樓呀?? 唔會係panda呀 ??
邊間?
leokwan 發表於 28-4-2011 09:13 PM

1/F 近賣好多 變形金剛 那間 !
所以本人冇乜必要都唔會訂玩具
就算訂都一定會去集團式店舖
細舖?咪搞!
1/F
Nobody 發表於 28-4-2011 09:17 PM

1/F 咁大,那一家?? 近門口? 近中間? 近裏面? 叫什麽名字? 可以用XYZ揭蓋部份點名。
頭像被屏蔽
樓主的心情我十分明白.
我以前也試過.......
邊間??等大家以後唔好再幫襯佢!!!!!!
1/F
Nobody 發表於 28-4-2011 09:17 PM

是否門口長時間擺本訂貨簿那間?
之前用16魚訂左行貨, 今日一心出旺角 "現x點"" 取"金毛獅王",
點知俾張單佢話取貨時, 店主話我訂的貨未番 ...
Nobody 發表於 28-4-2011 09:10 PM

早訂還取不到貨:blame:
講名啦~同音都得!等大家一齊唔好日同佢訂,等大家唔好中招!
明明冇貨, 加錢就有.....?
可能背後佢有很多原因.... cut 單, 唔夠貨...........加錢果d係日版, 貴好多ga...............

都係果句, 收得訂就有責任比貨人, 如果比唔到, 不如訂果時講明 "現已接受預定, 但不保證有貨"........................... "又或者, 3月比較遲訂, 可能等耐小小.............."

呢d舖, 的而且確可賺一兩次快錢, 多賺一兩次利潤, 但唔會做得住................
是不是彈珠機舖門口對面 ?!!