Toysdaily 玩具日報

查看: 7508|回復: 27

[詢問] 凶鳥係咪有dvd跟?

盒內定另外俾@@?

果隻唔係凶鳥=_= 或者咁講, 舊設定係, 而家已經唔係...
日本是分開畀, 由於是映像特典, 港版未必有
http://hima-toy.cocolog-nifty.co ... om-ka_exbein-v.html
果隻唔係凶鳥=_= 或者咁講, 舊設定係, 而家已經唔係...
Squall 發表於 28-4-2011 02:09 PM

其實理論上都係一樣, 遊戲時係為左唔想整多一部機的素材而用返凶鳥mk-2的圖改做紅色出現, 新tv入面就係為左完成之前的設定而整返出黎的而且因為怕版權的問題, 所以就改左佢倨名, 由原本叫做曉擊拜因改左做ex拜因
回復 4# kyostanley

當然知道EXBEIN前身係曉擊霸EX...問題係而家官方已經唔當佢係曉擊霸

否則佢就唔會叫「凶鳥之省屬」而直接係凶鳥啦
回復  kyostanley

當然知道EXBEIN前身係曉擊霸EX...問題係而家官方已經唔當佢係曉擊霸

否則佢就唔會叫「凶鳥之省屬」而直接係凶鳥啦
Squall 發表於 30-4-2011 03:19 AM

其實唔係前身, 而係佢跟本係同一部機黎...設定上佢就係由PTX-009凶鳥MK-1改裝的,
而家唔同左名, 只係因為要避過SRX計劃凍結, 所以先將個機體名同編號改左(因為凶鳥系列最終見的係開發成小型化的SRX), 所以佢始終都係凶鳥黎...

回復 6# kyostanley

問題係故事上同現實上已經正式無左凶鳥lu~

我主要係講緊現實上凶鳥版打壓而要消失o既問題...
咁即係港版有無dvd跟呀 ???
回復 8# 嘉美尤

ant 話會後補, 佢賣o既應該係行版?

順帶一提, 頑仔賣平dd, 不過就無DVD

問題係故事上同現實上已經正式無左凶鳥lu~

我主要係講緊現實上凶鳥版打壓而要消失 ...
Squall 發表於 3-5-2011 02:03 PM

但實際上跟本就仲未消失, 好似凶鳥mk-3咁, 佢一野將天線換左個"加里昂頭盔"再俾龍捲兄改個名做"加拜因", 咁你又覺得佢係唔係凶鳥?
回復 10# kyostanley

唔算:63:
回復  嘉美尤

ant 話會後補, 佢賣o既應該係行版?

順帶一提, 頑仔賣平dd, 不過就無DVD
Squall 發表於 3-5-2011 03:22 PM

我覺呢隻野咁樣的質數, 仲有排會跌, 2字尾3字頭都或者可以諗下, 但而家4字頭,真係買唔落手, 我係d店度跟本見唔到有人有意思拎黎睇 ...我係凶察fans都買唔落手, 只寄望壽屋可以幫佢出模型算了,......

講真 成條composite ver ka既qc都只係最多值3條魚...

唔算
Squall 發表於 4-5-2011 12:04 AM

連TV敵方搶機都叫個隻係凶鳥, 官方網都話係凶鳥改裝型, MK-3加個頭盔加強索敵能力都唔算做凶鳥, 如果連咁都唔算的話, 咁高達中Ez-8無天線都可以話唔係高達, 雷鳳唔係比安整, 又唔可以話係DGG3號機, 量產型凶鳥個頭都唔同左無左天線又唔可以叫凶鳥2隻妖精里昂基本上得返個迪斯拉DRIVE同里昂一樣, 咁都唔可以叫佢地係里昂, 量產極殊兵改裝做COSTOM同極殊兵MK-1改裝做RV, 好多地方都改裝左, 都唔可以叫極殊兵

回復 14# kyostanley

唔需要咁躁喎大大:(

EZ-8個名都叫高達, 量產型凶鳥都叫凶鳥, 2隻妖精里昂都叫里昂, 量產極殊兵同極殊兵RV都叫極殊兵, EXBEIN叫咩?

雷鳳個開發者叫カオル・トオミネ

btw, 量產型凶鳥都消失左, 變左量產型野豬

舉個例子, 力奇戴亞斯開發期間都叫"Gamma Gundam", 但我唔當力奇戴亞斯係高達