Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 不如講下自己有咩收藏升左值仲好啦

武裝神姬: 黑天使MKII(訂貨620, 最近Y網已經看過900完成交易)
SHF: DARK KIVA(家中20隻SHF得呢隻係買完個價炒起左, 其他都係掃平貨或食炒價...)
REVOLTECH: IRONMAN MK VI, 骸骨劍士
FIGMA: BGS, 萬聖節BILLY
超像可動: 最近買返既DIO同THE WORLD(真係估唔到再販依然仲有得升)

ht貨品:ironman mark vi出左2個月都炒高左5魚:70:/龍哥:8魚/war machine:1金牛/mark iv:7魚
我係得咁多隻炸:64:(ps:除左mark vi全部食sad貨:53:)同時因為個價升得快,好多心宜ge角色只好放棄:67:
如果自用,其實升幾多都冇意思,好似我屋企甘,多年之買來自住,而家升左3倍甘擠,但都冇意思,賣出去又係要揾番地方住,只不過升左個心好過D.

合金魂都唔係隻隻升,超獸機神買時都要1牛二魚。
d ht就真係升5魚以上ga,勁!!成日同自己講,得閒要放出去,不過硬係唔捨得。有兩隻神話就一定升,因為係響日本商店950日圓買返黎,而家都升左成倍啦  :34::34:

升幾多又點吖......買得o既都係喜歡ga嘛
合金魂都唔係隻隻升,超獸機神買時都要1牛二魚。
d ht就真係升5魚以上ga,勁!!成日同自己講,得閒要放出去 ...
coldstone 發表於 22-4-2011 07:04 PM

ht d野本身唔係平,e+仲要加左價,唔中真係唔會去訂啦:54:
robot 7劍*2+o raiser..升左好多

未開
Marvel Legends Series 6 - Deadpool
Marvel Legends Series 13 Pyro
PLANET TOYS~刃牙~花山薰
四葉DX版
其餘神話Figma都開晒擺Display
SIC 42 !
我都係FIGMA 003 SABER ,不過我拿左黎玩咯

仲有"熱血最強 哥修羅 日版 買時3草 , 我諗都值三十草掛.."

FIGMA黑岩買個時24X , 而家唔會平過掛?=W=...

FIGMA SP 麗佳都應該有少少升價

除左SABER放左入書櫃 其他都包左膠 諗著將來有新屋先放出黎 哈哈
lego 10190 而家砌左供奉
二手價都可以當年買既double
算係玩過既玩具最誇張, 堆lego star war都比唔上
不過論設計用色一絕, 所以都唔會賣了
除非沒有開盒,否則大部份都是貶值。隨著時間的過去,我仍喜歡的玩具,在我心裡就無價;慢慢不喜歡的,我就貶值把它賣出去。

我所有機戰的玩具都升值,尤其是自己用心上色的那些。
我都數下升值品先....主力係 OP 系列~
One Piece POP: Strong World 娜美, 魯賓, 路飛 (大升, 全都一倍以上價)
One Piece POP: 紅髮 (小升)
One Piece POP: 白胡子 (快升, 唔使三個月, 六月六變9魚幾)
七武海 DX Part 1: 二魚找二變四魚都唔止
Grandline Men Part 1: 二魚一變5/6魚都有
Grandline Men Part 3: 二魚四變4/5魚
白胡子搖頭: 2 魚幾變4魚以上
D 之名號: Part 1, Part 2 分別 2 魚 4, 2 魚8 入, 呢家呢個價淨係買卡普/羅傑就差不多
DWC 白胡子: 1魚8散入都肉痛, 想不到呢家 Part 1 會上神枱
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽

回復 19# gunbaron

的確係, 我全部都係買一隻返黎自己玩, 點升都係帳面數:!. 不過, 難保他朝因突發要現金時, 可以賣晒折返現!!!:74: (我估計總值大拿拿幾皮野架~)