Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 最井上的 —— 宮本武藏

恭喜tallken大大終于完成了武藏~~!!贊~~!!!
手腕布條應該要加重舊化及血跡才更有效果哦~~!!
恭喜tallken大大終于完成了武藏~~!!贊~~!!!
手腕布條應該要加重舊化及血跡才更有效果哦~~!!
katcatt 發表於 20-6-2011 08:04 PM

說得對, 加重舊化及血跡, 有空會加工:43:
個人意見, 最近翻睇浪客,發現原來黎個頭雕最似漫畫裡面系個眼神,而樣貌輪廓只系一般似。開頭我都覺得lalla個系改過頭,但翻睇漫畫之後原來個種鬆散凌亂先至系武藏一打70之後個狂野樣。純意見分享。
好野黎,不過 D Body 同 D 衫唔易買,尤其係 ASMUS 隻宮本武藏。
個人意見, 最近翻睇浪客,發現原來黎個頭雕最似漫畫裡面系個眼神,而樣貌輪廓只系一般似。開頭我都覺得lal ...
jinroh 發表於 24-6-2011 10:07 AM

個人覺得Lalla改得太過寫實,用上植發反而有點敗筆。。
反而喜歡sean改的武藏~~較接近原著及有氣勢~!!
好野黎,不過 D Body 同 D 衫唔易買,尤其係 ASMUS 隻宮本武藏。
Hamjim 發表於 24-6-2011 01:42 PM

ASMUS同crazy owners 只武藏早前網度都仲有好多貨,由於可能太多人訂KAI嘅頭雕
,好快時間呢兩只冷門嘢就一掃而空~!!
好景對面  仲有一盒 crazy owners武藏
p.s.
我在國內X寶網買了一盒 crazy owners武藏 回來, 另外d草鞋同衣服X寶網係有分件買的.
crazy owners武藏 我都係X寶網買的。 最後一隻 ASMUS 係雞旺買左。
請問用邊款 HT BODY 適合啲?
C兄,我想問你d服裝同武士刀係邊到買?
cyrus939 發表於 22-4-2011 05:49 PM

http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=154549
係好靚仔!兼且夠惡夠霸!
wonder which body he is using...??
imbun 發表於 31-5-2011 05:34 PM

looked like HT DX04 body I guess
looked like HT DX04 body I guess
firefire 發表於 28-6-2011 04:05 PM

無錯,係HTbody...試過用其他body,但都係 HT body 效果最好~~!!:71:
無錯,係HTbody...試過用其他body,但都係 HT body 效果最好~~!!
katcatt 發表於 28-6-2011 08:24 PM

which HT body you used?
which HT body you used?
firefire 發表於 28-6-2011 10:05 PM

just using normal Hot Toys TrueType Body .