Toysdaily 玩具日報

查看: 27560|回復: 23

[詢問] 請問旺角兆萬中心,先達and皆旺點去?

:64:請問旺角兆萬中心,先達and皆旺點去?:?
我坐mtr的要搭到咩站and點行:?
thx
use google map la...
http://maps.google.com.hk/
你自己咪講左係旺角囉 :(

大個仔, 要自己學下上網搵地圖啦
http://hk.centamap.com/gc/home.aspx
OK THX
如果諗住去旺角逛玩具店建議去埋信和啦!

行去油麻地方向仲有個著名玩具場 "現時點"...
一袋不如一袋...:42:
一袋不如一袋...
sanjifly 發表於 20-4-2011 05:54 PM

我估佢用開隨意門,所以以為講個名就有自動導航:67:
路在口邊呢....唔識咪到時問人囉....

係屋企又唔識上搵下地圖...一尼就問人....

呀....記住啦 去皆旺 就搭去旺角東 一落就係 一去既 就番上去

搭地鐵去 旺角 落車 行去信和同兆萬
可能佢唔係香港人呢~

或者好似我咁長期唔係香港....
我到依家都唔知先達同皆旺喺邊....:44:
可能樓主屋企好嚴好少自己出街呢~
不過最近發現有同事對住左廿幾年o既香港咁陌生...
佢問我"尖沙咀駛唔駛過海"~ 我無言以對...
ps, 我地都係新界人....
==我住馬鞍山,好少出去旺角
==我住馬鞍山,好少出去旺角
tonytang2106 發表於 20-4-2011 10:51 PM

自己搵答案喇,我仲以為係遊客,原來係隱青!
少去個頭都叫隱青?我屋企人以前唔俾我去旺角,我而家大少少佢先俾,咁就叫隱青?
回復 12# woofai10
Google map咁偉大嘅發明都可以被無視......:42:
我覺得唔識路問下又冇咩野姐...