Toysdaily 玩具日報

[其他] 我懷疑我又見到飛碟。

你朋友接伙你反去la~..
Goodman, still not back............. May be.................. :47:
Goodman, still not back............. May be..................
Douglas.M.Saint 發表於 19-4-2011 11:34 PM

版主番來啊....:help:
使唔使係facebook開個群組搵下Goodman呀:67:
如果有枓, 記得影相拍片...........放上來:handshake:
Goodman....................??? :no:
仲未返黎:@
仲未返黎
阿瞬軍曹 發表於 20-4-2011 04:48 PM

已見到版主在線....:67:
自已曾經見過UFO,
我住西環,
當時係下午四點,
我係天台到,
跟著就見到一隻UFO由尖咀直線高速飛向南丫島方向,
佢當時佢路過我頭頂去到摩星領時我係見到佢只係僅僅山頂飛過,
所以其實同我距離好近,
佢飛行既高速由我雙眼見到佢尖咀方向到佢飛過摩星領睇唔到佢只係兩秒唔夠。
佢係屬於一種人類所形容既雪卡形UFO,
佢飛行時好光,
光度就好似燒焊既光,
飛行時應該係因高速下有條長長既光尾跟著,
UFO同我好近佢個闊度係我眼中有兩寸左右,
由於佢係直線飛過摩星領所以從佢係經過個山同我眼見既粗闊度我當時估計佢大約同架巴士差唔多大。
雖然只係兩秒既事但個腦就好似以超高速咁轉動當時心情都好複雜,
一剎那有好多野就係人生裡面因為呢兩秒就推返左。
當時個兩秒既思想係唔係文字同語言既思索,
只係意識上超速轉動,
當中內容包括既野好多,唔理係宗教、人生理念、歷史、經濟、政治、道理....
第一次見到UFO仲要係咁近距離<以摩星領同我眼見既粗闊到計算佢同我係1百米內>見到佢個一刻其實個人個反應就係企係度唔識郁,只係雙眼同個頭跟著佢。
佢走左之後幾秒先開始再以語言文字既思維同自已講野....飛碟呀...
亦有同香港飛碟學會既人講過,
佢地話係日光下天氣亦好好仲咁近距離係香港屬於個案比較小有。
有過之前一次既經驗所以見到呢D不明野會比較以理性去處理,
即係會睇個實際情況會唔會其實係其他野。
因為有好多人夜晚見到有光就話飛碟。
所以出呢個post既時候我都係以懷疑個案去處理,
經過地圖立置、方向、高度、加上發光度。
因為有見過真既UFO所以知UFO其實會有幾光。
由於當時係清晨五點仲係黑夜所以光度對比下比較光,
但經過位置同高度推測計算應該係一組拍攝外景用大光燈。
以唔係不明飛行物體。
即係我見到既唔係UFO。
即係記錄上我仍然只係見過一次。
自已曾經見過UFO,
我住西環,
當時係下午四點,
我係天台到,
跟著就見到一隻UFO由尖咀直線高速飛向南 ...
太歲 發表於 20-4-2011 09:58 PM

其實之前有多次報告有ufo出沒於香港西南(出現地點包括昂船洲,上環,南丫島,屯門,華富村等地方)...亦有人報告過在南中國海有不明飛行物體從海中飛出....當中路線有關連..
:77:
要我&#21707;陪你上山探UFO嗎 ??
Quentin 發表於 19-4-2011 12:00 PM

一個人就得啦~~

唔好行過去 ... 過左去你反唔到 人界 ...
Vince 發表於 19-4-2011 12:36 PM

唔係去冥界喎....

Goodman 奇俠???
Douglas.M.Saint 發表於 19-4-2011 01:20 PM

:angry:嗚呀~同好人有咩關系呀~~

係咪你青光眼發作咋~???
Devil_Fudou 發表於 19-4-2011 01:56 PM

我有唔係雷射眼~

我剛才都懷疑見到外星人,但當我望真d,我發覺 ...
yugi 發表於 19-4-2011 02:31 PM

我公司都有~仲有好多。最鐘意係風見瑞惠:shy:肥妹幾可愛~
太歲係咪比外星人捉左.....
期待follow up
brian 發表於 19-4-2011 03:18 PM

▼_▼...我仲係地球你地係唔係好失望呢?

FBI files  係咪話UFO專捉牛, 跟手斬件又拋番落地球 ?
太歲小心俾午扒扑襯喎~~
WalkerMachine 發表於 19-4-2011 04:31 PM

我驚比人斬件研究多過比野扑死。

小心...外星人可能鍾意男人的
verywai 發表於 19-4-2011 05:36 PM

你咁了解唔通已經比佢地處理過。:p

特別是
yugi 發表於 19-4-2011 05:50 PM

:angry:嗚呀~~~~~~~~~
見到呢句真係笑左:x
bbf1125 發表於 19-4-2011 06:08 PM

▼_▼咁你都做好人咪可以時時刻刻都笑囉~

你朋友接伙你反去la~..
小英 發表於 19-4-2011 11:03 PM

▼_▼"熊仔你好想我比人接走咩!

Goodman, still not back............. May be..................
Douglas.M.Saint 發表於 19-4-2011 11:34 PM

:angry:嗚呀~唔係好人呀!我仲係地球呀~
版主番來啊....:help:
hehemimi 發表於 20-4-2011 07:21 AM

▼_▼"....你招魂喊驚咩~

使唔使係facebook開個群組搵下Goodman呀:67:
verywai 發表於 20-4-2011 09:40 AM

:angry:嗚呀~咩好人群組呀!

如果有枓, 記得影相拍片...........放上來:handshake:
00_GUNDAM 發表於 20-4-2011 11:03 AM

無相呀~

Goodman....................???:no:
Douglas.M.Saint 發表於 20-4-2011 04:22 PM

:angry:嗚呀~~買限定決件啦!

仲未返黎:@
阿瞬軍曹 發表於 20-4-2011 04:48 PM

▼_▼"..我一直都係地球呀~

已見到版主在線....:67:
hehemimi 發表於 20-4-2011 09:03 PM

▼_▼我係開著機行左去既人黎..........
其實之前有多次報告有ufo出沒於香港西南(出現地點包括昂船洲,上環,南丫島,華富村等地方)...亦有人報 ...
hehemimi 發表於 20-4-2011 10:18 PM

係呀。好多報告都係講香港西南方向係比較多。
係呀。好多報告都係講香港西南方向係比較多。
太歲 發表於 20-4-2011 10:22 PM

可能係研究李氏力場...:66:
可能係研究李氏力場...
hehemimi 發表於 20-4-2011 10:26 PM

其實家陣又有幾多人會向個天望~~
一棟棟六七十層高既大廈圍著得個小小既罅睇到個天。
就算UFO日日低飛路過都睇唔啦~
Welcome back~~~~~~~~~ :)