Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 有無人好似我咁,有種越來越唔想買金毛...(GX-59)的感覺?

呢隻應該唔會點炒,但估計亦唔會點跌,因為中佬(三十四十幾)群,亦係最有消費力個批人既情意結,好多人都會至少買一隻,有D會買兩隻 - 一隻合體展示,一隻分體展示。
:67: 好彩一早訂了,希望快D出
大家都認為雙腳有問題, 所以決定唔訂等現貨, (可能有人一心造謠)
會唔會到現貨推出時, 發現金毛雙腳站立無問題,
最後又俾d賣家炒番高個價,結果唔可以用合理價買到呢?
去船仔見到實物後,想訂多隻添!
頭像被屏蔽

回復 34# Nobody

雙腳我都信站立會無問題..只係個虛位太個礙眼同感覺上不合理..再加上其他細節上既野..所以先會唔想攪:67:到時炒價既話就更好..唔洗諗,留比d同志買..我個人覺得唔得既野要比千幾蚊買難受...我個人就唔得囉..:34:我d係血汗錢來架!!
去船仔見到實物後,想訂多隻添!
neoneo 發表於 21-4-2011 08:36

船仔有實物??邊間?? Thanks !
回復 1# 宇宙之王者
我都無訂,不過叫相熟老闆娘留左:35:
其實根主留意下應該唔難知幾時出的,日本話4/28星期4,咁香港一般星期4,5,6派貨,雖然28,29號多野出但金毛同神話多數都唔會遲派,問題是香港,九龍,新界邊區派先派後,咁咪個幾日去行去囉.
又其實TD現在雖然少左,不過呢D熱門野無人POST相都一定有人出來話買到的,時差+-幾小時內的事.
如果有D平時有幫襯開的叫佢到貨打過電話比你報個價,合心水就即決也沒問題.

我在國內工作按理買件玩具比你困難多呢!
又炒價什麼其實大部份情況我只覺是心態問題,我試過好貴好貴,係明知好貴的第一時間入左隻天元合金,入手時的價錢如果按現在的標準絕對係炒價,甚至是有些人口中的天價,但我入手時的感覺是開心,好開心,無想過貴與否.
幾百蚊的暫且不說,如果2K野買一件玩具連一份志在必得的心態都未準備,而仍然有太貴買唔買好的心態,那不如留下來去旅行走轉台灣,我想一定會有更開心的經歷.

回復 35# neoneo

果日經過葵芳..我聽到有人退緊訂...3減1...講數中:67:
船仔有實物??邊間?? Thanks !
Godzima 發表於 21-4-2011 09:28 AM

笑萬對面
What means of 3減1 ?
睇埋實物,真係麻麻地,如果千五買唔到就算了,D錢唔係執番黎,太貴唔值!:43:
除左腳,我反而覺得金毛對手臂怪怪哋!
除左對腳, 要換件合體都系最大問題 玩都玩得不爽 , 唔訂都訂左算把啦