Toysdaily 玩具日報

查看: 5463|回復: 17

[新品消息] 正面對決 ! ARX-8 ! Revoltech VS Robot魂 !

唔好意思, 唔係玩評, 睇圖喇 (此圖帶有友台水印, 敬請見諒 )

i think Revoltech version only price is better than Robot Tamashii

山口有翼跟......
robot 魂要另外訂.....
相比下應該平一半
買唔到的朋友可買山口果隻
之前已有山口ARX-8的人、又要硬食多隻ARX-8..?
山口有翼跟......
robot 魂要另外訂.....
相比下應該平一半
買唔到的朋友可買山口果隻
lhfsamuel 發表於 17-4-2011 10:43 AM

robot個隻翼限定起碼要3魚幾,計埋本體差唔多8魚>.<
我真係冇咁多銀兩同佢玩,只可以講平有平玩,貴有貴玩........
or等下alter幾時肯俾隻arx 8俾我地
robot個隻翼限定起碼要5魚幾,計埋本體起碼9魚>.<
我真係冇咁多銀兩同佢玩,只可以講平有平玩,貴有貴玩........
or等下alter幾時肯俾隻arx 8俾我地 VF27 發表於 17-4-2011 11:56 AM

alter出的話, 只會更貴
我真係冇咁多銀兩同佢玩,只可以講平有平玩,貴有貴玩. ...
VF27 發表於 17-4-2011 11:56 AM

對翼4魚唔洗...

不過我情願買貴D既R魂都好過QC差到不行既山口式
alter出的話, 只會更貴
redfish 發表於 17-4-2011 11:59 AM

但係alter個隻俾我感覺真係回票價,隻arx 7我都有買,成隻野真係無得彈
只可以講而家d玩具價錢愈來愈唔理性,or我對佢地架愛不足.....
我真係冇咁多銀兩同佢玩,只可以講平有平玩,貴有貴玩. ...
VF27 發表於 17-4-2011 11:56 AM

剛剛打錯價對翼係三魚尾,不過加埋都要7魚幾我始終覺得唔值,而且隻arx 8
仲開始俾人抄緊.....
海洋堂,總給人感覺是那種打一槍就跑,見好就收的小公司

robot魂,買了ARX-7,ARX-8,還有M9系列和野蠻人可以買來作搭配,敵方機也在陸續發售中,基本來說這個series肯定能出齊(也許會有些限定什么的)

Revoltech 呢?除非是大人氣能保證銷量的機體,否則基本不會出。M9系列?野蠻人?我看是不太可能了,有可能敵方幾只boss機會出一出,但以現在Revoltech 山口系列的新品數量,恐怕要等1∼2年吧
Thanks for this new item info! :71:
I was about the buy the Revoltech ARX-8!! :@

Luckily now they will release another one with the Booster Pack!! I'll wait for that~ :shiny:
Revoltech 呢?除非是大人氣能保證銷量的機體,否則基本不會出。M9系列?野蠻人?我看是不太可能了,有可能敵方幾只boss機會出一出,但以現在 Revoltech 山口系列的新品數量,恐怕要等1∼2年吧
dbutane1 發表於 17-4-2011 01:34 PM

我不這&#40637;認為,因為海洋堂確實出過不少冷門的其他廠家根本不願意出的只有在WF這種同人活動中才有機會看見或連WF中也沒機會看見的機體或角色,個人認為海洋堂在選角上比BANDAI大氣多了
我不這&#40637;認為,因為海洋堂確實出過不少冷門的其他廠家根本不願意出的只有在WF這種同人活動中才有機 ...
gsd748 發表於 17-4-2011 03:14 PM

純粹是license問題....只有冷門的東西才容易拿到license推出
大路的一係被bandai買起晒,一係就要貴一貴先買到個license
唔係要硬食多隻嘛....:50:
我后悔N年前入山口版了...&#23545;,那&#26102;R魂在N年后才&#35806;生