Toysdaily 玩具日報

查看: 11507|回復: 99

[分享討論] 「更新」關於衰記行貨內的網上問卷調查 (聖衣神話) 之前唔得既師兄再試應該OK

※ 因有幾位師兄,在不同地方買,但出現同樣的情況,所以應該唔關鋪頭事 ※

※ 如果有師兄有買,可以試下,如果出現同樣問題,請電郵給衰記 ※

首先我要講明先,因為今次事件我暫時未知係鋪頭問題、再販問題,還是代理既問題...
所以我係呢個POST唔會暗示 / 開鋪頭名,大家亦唔好叫我PM,就算大家估中,我都唔會回覆岩定錯,我淨係想分享下...

我自己有個習慣,無論買聖衣神話 / SHF,我都會填埋佢既網上問卷調查...
填左咁耐都冇發生過,個code畀人填過既問題...

講返正題先,近日我係淘大某玩具店買左盒再販既神聖衣星矢... (第一次幫襯)
買個時如常先睇外盒膠紙,再睇入面D件有冇問題... (我唔係完美主義者,唔太過份都會接受)
睇完畀錢,正常返屋企就開盒填問卷同Check件...

填問卷個時要先入code,打完code之後,發現個code已經畀人填左...
我有問過有位同我一樣係呢間買既師兄,佢個盒既code一樣出現呢個問題...

我唔知係衰記問題...
問卷事小,件貨事大,件貨冇問題都算,不過如果係事前有人開過盒拎左個code黎填...
填完又封返既話,個問題都幾大下,可能有人唔認同我講既說話...

可能有人會話一份問卷調查需唔需要開post講...
我想講問題唔係份問卷,而係事前已經畀人開左拎code...

如果大家覺得係一件小事,請高台貴手唔好插我,睇完就算...
如果有其他師兄係該鋪買,亦可以試下你自己個code有冇呢個問題...
我諗可能好多人都唔會填呢份問卷,所以有問題都未必知...

要講既都講完,我唔會開名,亦都唔想引起罵戰,如果講得唔岩聽,睇完就算...
THX...

相關帖子

支持分享經歷~~~邊度出問題真係好難講~~~
不過估計佢唔會為左份紀念品~~開咁多盒野~~~
同埋領獎好似要有CODE果張紙先得~~~

不過反而想知佢話3個月限期~~~係咪真係有GAR呢~~~
同埋又話有抽獎送紀念品~~~都唔知有冇抽啦~~~
又冇公佈~~~有冇大大中過獎呀?? (網上果隻問卷)
支持分享經歷~~~邊度出問題真係好難講~~~
不過估計佢唔會為左份紀念品~~開咁多盒野~~~
同埋領獎好似要有C ...
danielon 發表於 17-4-2011 12:28 AM

之前有師兄分享過...
話份獎品係一盒聖衣神話...
好似唔駛自己親身去拎...
衰記會寄去你填個個地址到...
不過就唔知真定假...

公報就唔見有,不過如果抽中左應該會而電郵 / 電話通知你掛...
因為我未試過中獎,過程都係聽之前TD既師兄分享...

因為真係唔知邊到出左問題,所以我唔想開鋪名...
驚怪錯左人,我都將呢件事電郵左去衰記到...
等佢覆我電郵...
之前有師兄分享過...
話份獎品係一盒聖衣神話...
好似唔駛自己親身去拎...
衰記會寄去你填個個地址到 ...
小堅 發表於 17-4-2011 12:35 AM

呢個我都記得有人分享過~~
係天猛星一盒~~~
但佢果陣係要將問卷寄返去的~~~
仲未係宜家網上呢隻~~~
網上呢隻方便左~~~
我諗好多人都會填~~~
呢個我都記得有人分享過~~
係天猛星一盒~~~
但佢果陣係要將問卷寄返去的~~~
仲未係宜家網上呢隻~~~
...
danielon 發表於 17-4-2011 12:41 AM

呢個???
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=139768
呢個???
小堅 發表於 17-4-2011 12:44 AM

係呀~~係呢個呀~~
係呀~~係呢個呀~~
danielon 發表於 17-4-2011 12:50 AM

佢應該都係填網上的,不過唔太確定...

填唔填到唔緊要,話晒都要抽,咁多人填都未必抽中我...
如果係間鋪既問題,就係經營手法既問題...
如果係衰記問題,咁佢更加應該負責...
因為我問過另一個師兄,佢都係個間買,一樣都出現已經填過...
所以我覺得唔係個別例子...

睇下有冇其他人係個間買左之後,填問卷出現問題...
或者根本係呢批貨既問卷調查有問題...

師兄你講我就try 下....OH.....

您所輸入的問卷條碼已經填報過了。
This code has been submitted before.

同你一樣!~

佢應該都係填網上的,不過唔太確定...

填唔填到唔緊要,話晒都要抽,咁多人填都未必抽中我...
如果 ...
小堅 發表於 17-4-2011 12:58 AM
師兄你講我就try 下....OH.....

您所輸入的問卷條碼已經填報過了。
This code has been submitted bef ...
bearbearwolf 發表於 17-4-2011 01:09 AM

咁你係邊到買???
如果唔係我講個間,咁應該係衰記問題...

我PM你!~之前我係同一間入冥王都填到無野wor.
咁你係邊到買???
如果唔係我講個間,咁應該係衰記問題...
小堅 發表於 17-4-2011 01:11 AM
我PM你!~之前我係同一間入冥王都填到無野wor.
bearbearwolf 發表於 17-4-2011 01:11 AM

咁奇怪,你隻冥王都話已經填過...
我隻冥王冇問題,不過就唔係我依家講個間入手...
睇下其他師兄有冇呢個情況先...
個問題好似愈黎愈大咁...
衰記玩野..  ..
衰記玩野..  ..
bearbearwolf 發表於 17-4-2011 01:16 AM

1. 衰記...
2. 批發商...
3. 鋪頭...

暫時已經排除第3呢個可能性,我覺得鋪頭唔會為左少少野而做衰自己個朵...
我都有咁既問題`
冥王冇事~係星矢有事~
我諗都係衰記問題架喇~我都腥左email去~
我都有咁既問題`
冥王冇事~係星矢有事~
我諗都係衰記問題架喇~我都腥左email去~
tdpl2620 發表於 17-4-2011 01:29 AM

thx 師兄...
再睇下其他人有冇問題...
其實我未試過買再販...
唔知關唔關再販事???