Toysdaily 玩具日報

查看: 6614|回復: 14

[玩具報告] [迫不得以的價錢帖] Lego 相撲手 暨 復活節太古城樂高展覽 2011(整備中。。。)

先黎個報價,
某日在太古吉吉抽左隻 Lego minifigures Series 3,
都算係可愛既相撲手連獎杯。
$2X。

引旨:
尋日行過太古城,
見“復活節太古城樂高展覽 2011”個會場搭建中,
興奮不已!
即時攞起相機拍左幾張相,
諗住同大家分享下。

尋晚出完post,仲計劃緊一連幾日同大家緊貼報告一下最新情況。
點知頭先發現個post畀人調左去“玩具行街Guide X 玩具保養討論區”,
同石沉大海無分別。。。

氣結之餘,亦感無奈。
難得一個分享,就咁消失。。。
而且我發覺大部份被調到哩度既,都係用[活動展覽]哩個主題,
而哩個主題係响“玩具日報討論區”開新帖時都有得揀既,
在“玩具日報討論區”既主頁分類都有,
咁如果版主認為[活動展覽]哩個主題唔適合放响“玩具日報討論區”,
唔該請即時delete哩個選項!

宜家响度再post個原文,再畀人調我都無野好講。
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-151878-1-1.html

“本港史上規模最大的樂高積木王國即將空降太古城中心
展示逾2,000件珍藏樂高人偶及從未曝光珍品
300萬顆粒拼砌多個世界知名景點 帶領大小朋友瞬間遊地球”

今日行經太古城,發現Lego將於復活節期間舉行展覽,
而且已經在搭建會場中。

在重重圍板包圍整個會場下,
都有幾個落貨位可以探頭內望,
即時拍下幾張“整備中。。。”的會場實況,

去相:

暫時只有數件“名聖”,
未算好大驚喜。
極度期待星期五的來臨!!

「樂趣無限建心思•高出想像創新意」樂高展由4月15日至5月2日舉行,
開放時間由上午10時至晚上10時,

有關詳情可到facebook的香港樂高迷用戶組瀏覽:
http://www.facebook.com/notes/ ... /10150219215193319

我估計我唔會再update哩項活動既資料同相,
如果有其他大大做,又唔畀人調既話,
我絕對支持!!
:64: :64: :64:
thanks info.
will go since i live so close to taikoo ~~
thanks info.
will go since i live so close to taikoo ~~
Kel_Kel 發表於 13-4-2011 12:08 PM

我可能會日日去添!!:34::34::34:
支持sunday大大!:*

不過.........

...............閣下的post不切合本網頁要求,將會移到到「玩具市場情報集中區版規及聲明 」內!

:DD
支持sunday大大!

不過.........

...............閣下的post不切合本網頁要求,將會移到到「玩具市 ...
常威 發表於 13-4-2011 12:25 PM

唔係化?!我有落價錢固喎!!:68:
大大, 其實唔洗講個價錢 好多地方 都係 @x 抽一次...
thx sharing :71:
:64:Lego我就唔好...........淨推吖
大大, 其實唔洗講個價錢 好多地方 都係 @x 抽一次...
thx sharing
閃光天使 發表於 13-4-2011 01:09 PM

:38: 志不在此
Lego我就唔好...........淨推吖
Warmblood 發表於 13-4-2011 01:19 PM

:* 多謝血大老漢推le!
雖然天生有條丁字褲,不過無得增肥係死症:38:
小弟淨係玩過megablock,但sundaydriver大大咁有心報料,支持!

OT. 唔比人送去版規or黑洞都好啦,雖然小弟中晒,試過晒...
:71::71:
Support, I wish there will be Star Wars and Star Trek models.
Support
Lego 我啱,不過太古遠咗小小
頭像被屏蔽