Toysdaily 玩具日報

[詢問] 岩岩check 過d有皮樓, 人造皮既figure, d色開始變淡or白

岩岩發現隻t-800, assasin creed, john connor, marcus wright d 皮革由黑/ 啡色變淡, 有d仲好似白白地

係唔係正常氧化, 依家其實睇落去唔係好覺, 有時仲當佢舊化

但如果要加番色, 有冇咩可以買, 可唔可以用皮貝用個d 油? 有冇c 兄有保養呢方面既知識

thanks~
其實真系要睇下你display 系邊bow~~~我放系櫃度...你頭兩隻我都有...都無問題~~~
如果assasin creed 我有多個皮革...如果好嚴重可以搵我幫手呀~~
有無晒過太陽呢,個櫃對住隻窗都有影響架:52:
又無哂太陽WO. 個櫃又唔會好近WINDOW, 但其實唔係好SERIOUS, 要好用心睇先見到.
又無哂太陽WO. 個櫃又唔會好近WINDOW, 但其實唔係好SERIOUS, 要好用心睇先見到.
maxy2k 發表於 13-4-2011 03:30 AM

咁就唔好咁介懷啦:ar:
Bleaching effect cannot be avoided. UV will definitely aggregate it but the PVC will melt if you store it in the box. Toy is toy, it cannot be immortal. Only thing to do is try to avoid direct sunlight.