Toysdaily 玩具日報

查看: 12869|回復: 16

[玩具攝影] Robot魂Brave - 褲喇估之光輝

電影版未上時睇到機設
見到哈姆太郎部機居然係藍色真係灰到極點
但係睇完電影版就真係比佢同佢小隊ge表現完完全全吸引住
劇中Brave不斷進行高速變型同ELS肉搏,最後雖然成隊都領便當
但回想起當日Flag(褲喇估)一眾仲係比班天上人屈機
去到00故事最尾竟然已經可以有同gundam同等ge實力
仲要靠佢地由ELS救番天上人
真係好似觀眾睇住佢地成長咁

其實睇完電影版之後再諗番
記得S1開始時,哈姆太郎為左同傻那有得打,不斷叫朋友強化部褲喇估
由果時開始佢用ge褲喇估已經一直係黑色
會唔會係哈姆太郎係S2同傻那打完之後改變左人生觀,
脫離左武士道,放棄左以前ge執著,所以放棄左為自己部機繼續噴上黑色呢?

玩具黎講個外型真係幾滿意
相比起之前猛男同須助,Brave可動性冇咁高,但係就多左份紮實
MA形態都幾型的
為左表達對哈姆太郎同褲喇估ge敬意
部份相係參巧佢電影版出場初戰時動作影的

對手冇左好似以前褲喇估MA形態咁放起前面

原來係為左MA形態可以向後開槍
手內側藏有火炮

睇落好似係刀刃玩突擊,但睇說明書好似話係翼(?)

左右堆進器同機頭另有開炮機關

睇番電影版,發覺佢地小隊好鐘意MA形態時用呢種高速變形戰法

用機頭(心口)開炮產生反作用力同時變形

掃射

再用手拎走支炮飛走

身體設計好有猛男須助影子

附有另外兩個臉
呢款臉選左幾盒都係有D瑕疵
全部都係中間有一點冇左橙色

另外一款,係最大POWER ge樣

全彈發射

電影中好似沒用過的劍
諗多諗,可能打ELS根本冇咩機會用劍
分分鐘就算夠時間比00Q show多幾下戰鬥畫面
都唔可以好似以前exia同00r果時咁斬得咁爽

http://hk.myblog.yahoo.com/waven_liu
nice pics good report
都有d衝動想買
但想到價錢可買2隻hg......
放棄左...
分析得很誘詳細呢!!

我的臉的橙色都很好,...算幸運,不過對槍既白色又少少不夠完美..
個人都係鍾意HG多D
:34:
但Robot魂我玩玩下都順眼左:^
正到冇朋友
頭像被屏蔽
:71:
u are Mushodo fan!:71:
:71:Nice sharing
e隻的確係好靚~:52:
但個人仍舊比較喜歡"猛男"的武士造形多d~~:love:
頭像被屏蔽
GOOD SHOT & SUPPORT! :71:
一般對藍色機冇咩好感, 但今次唔知點解好吸引~
比你毒一毒更加想買
Same case as u, I have choosen XX boxes to get a face that hasn't dirt on it............. :(
型!:71:
依隻唔入了,買咗太多未玩,但都支持下先!