Toysdaily 玩具日報

查看: 5462|回復: 13

[詢問] 係香港應點上淘寶買野!???

在Google打yellowblue93 taobao,搵到淘寶上賣聖鬥士場景既物品,唔知點可以買到香港來,仲發現有人馬胸像,只3xx人仔....,寄來香港都比較便宜
一 d 都o吾方便,又驚老翻,運香港運費貴,運輸公司好多地方又o吾送,你真係要諗清楚。
自己去過淘寶買野幾次,有一次發生左運輸上既問題,不過最後都解決左。

正題:你可以過數比淘點 佢地會幫你轉淘寶幣,一係去ok買淘寶充值卡 佢地都會幫你轉淘寶幣。
其實一D都唔麻煩,只係怕老翻,但搵D有信譽既都ok。另外淘點應該最方便,ok都有得買點。速遞方面通常用順豐一定送到黎。如果有咩詳細野想知可以pm我。

有D係貨到先畀錢,如果你主力既亞洲版既神話...
咁你就唔駛驚啦...
如果係場景既,根本冇分老唔老翻...

你睇岩一樣野,首先問下個賣家有冇貨先,因為有時係冇貨...
問左有貨,再問下運費方面,睇你件野幾大,通常正常都係幾十蚊人仔...
畀錢方面,可以貨到先畀運貨個個人,或者係便利店買張X寶卡...
絕對唔成問題, 先喺淘寶開個a/c, 再登記埋支付寶, 用香港淘點嘅入數及兌換服務, 儲錢落去支付寶用嚟買貨同埋到貨後比錢, 問清楚賣家有冇貨同埋先付款定貨到付款(最好用貨到比錢速遞!)成個流程就完成晒喇, 其實最鍾意淘寶係好在可以收到貨後先比錢!
都幾好喎!因為佢D神話情境好正!!
當我看完這個post後~ 感覺很特別~ 唔識表達~
只是查了一下聖衣神話 , 便發覺問題了~

找一找國內朋友幫手先~:DD

打手們~ 看了這個post後可能會 , 又有爭議~
當我看完這個post後~ 感覺很特別~ 唔識表達~
只是查了一下聖衣神話 , 便發覺問題了~

找一找國內朋友幫 ...
qooice 發表於 10-4-2011 09:02 AM

我諗我都有你果重特別既感覺~xd~:34:
我唔係打手呀,我怕呢處唔比post link,所以先打佢個名比大家自己搵,在呢個討論區中都有人post左段片,一個好牛旣國內星矢收藏家,佢d櫃原來好多在那網訂做,所以雖然身在香港,都想買d柱同地台,如果有人知香港那裡有更好>”<
TB有好有唔好,但有D野HK揾唔到的話就去馬啦。

提一提,送貨去做野地方一般會方便D。運費都平D。

OT, 小弟相信樓主不是打手,專業打手一般唔會用見習ACC.
我喺淘寶問親野都冇人應,想買都買唔到:26:
小弟都係淘宝買過好多次野
去ok買淘點 入落支付宝 買野搵有鑽石的賣家 買之前最好同店主聯系
我唔係打手呀,我怕呢處唔比post link,所以先打佢個名比大家自己搵,在呢個討論區中都有人post左段片,一個 ...
W900 發表於 10-4-2011 11:17 AM

yellowblue93早前有跟聖衣神話內地代理合作出地台贈品,
應該算半官方吧! 開名好合理.