Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [2011年4月新番] - 瑪莉亞狂熱 ALIVE

第一季2009年1月首播... 等咗2年終於播出第二季喇...

連個OP都衰過人...

Info from 維基百科:

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7 ... E%E7%8B%82%E7%86%B1

故事簡介

女主角「宮前佳奈子」想尋找自己的真命天女,大搞百合戀情帶著不純的動機找尋「命運之戀」。進入私立天妃女子學院後(不幸的是她極度討厭男生,只要觸一碰就會起蕁麻疹的),意外地抓到了男主角「祇堂鞠也」的把柄(他是位偽娘!),極度討厭男人的她對滿是美女的天妃感到興奮不已。雖然佳奈子想把鞠也的秘密公諸於世,但礙於鞠也強硬勢力而無法得逞,意外結識了學院校花祇堂鞠也後,卻沒想到「她」竟是個男兒?反被有腹黑個性的鞠也威脅,展開了看似可憐、很糟糕,甚至變態的校園生活。佳奈子的惡夢展開中…

第1話...

宮前佳奈子... 把聲咁熟嘅?... 原來係佐和醬

祇堂鞠也... 超級美少女... 但其實係...

汐王寺茉莉花... 好似唔知响邊樹見過

第一季已經癡癡地線... 第二季嘅吐糟點更多... 用有夠低能嚟形容就最適合不過喇...
…死…
第一次對百合題材有興趣…
如果我走左唔應該去既一邊…
小櫻你點負責?
…死…
第一次對百合題材有興趣…
如果我走左唔應該去既一邊…
小櫻你點負責?
原罪 發表於 9-4-2011 10:56 PM

喱個真係貴客自理... :34:
不過... 你認為喱套真係百合嗎?...:34:
本來睇喱套瑪莉亞狂熱
係俾祇堂鞠也(男主角)
吸引到但係之後先知佢係……
偽娘:47:
喱個真係貴客自理...
不過... 你認為喱套真係百合嗎?...
小櫻 發表於 9-4-2011 11:15 PM

呢位師兄己經中伏了........呢套係偽百合,實為惡搞百合同玩電波:34: