Toysdaily 玩具日報

查看: 13480|回復: 19

[玩具報告] SHF: 乞衣矇面超人 OOO (+其打拉打客串)

都好耐無出過POST分享喇, 手痕影幾張分享下. OOO 本人睇左兩集就無咩興趣睇落去, 入左主角之後就無左入其打角色, 在呢幾個月比笨大不停軍炸各FORM 既 OOO屎SHF 之下, 閒了唔少金錢.

呢隻OOO 出了都差不多兩個月了, 也受了各鍾各樣的恨評. 有不少POINT 自己都好同意. 最大問睇就係缺少了以往SHF既重要賣點之一, 金屬腳同高可動關節! 加上下身與頸部都鬆得很的關節, 令呢隻OOO變成令人玩的有D惱氣既軟腳蟹.

本身FIGURE 上色, 膠感非常. 金屬色又唔多, 如過上身的黑色上返點消光就差唔多吧! 但係勝在配件十足. 如過唔係膠腳同其打關節既問題, 應會係隻幾好玩既SHF! 但係而家就一定要有個STAND 靠住先放心DISPLAY D 高難度POSE.

頭部造得不錯, 眼睛也很亮麗.

呢D POSE 以往同 SHF 真係一D難度都無. 腰帶用上三鍾唔同顏色的透明件, 是全隻FIGURE 最值得讚的地方. 變身器比黎上也做得唔錯. 在這方面, 比起 IXA 時的 IXA KNUCKLE 算是進步了吧.

手腕上的爪是要換件才可以.

特典的ANKH 送上的魂STAGE STAND 幾實淨. 笨大而家以1,500 Y 的高價出售, 我覺得真係可有可無. 送就無仿.

OOO 把劍的設計, 我個人覺得真係嘛嘛, 自己DISPLAY 時好少用上.

OOO 的武器之中, 最愛用黎DISPLAY 的就係對爪.

OOO套劇雖然無心機追 , 不過隻FIGURE 其實比想像中好玩, 時不時都會轉下POSE. 可惜品質真係差D, 出得無咩誠意. 希望月尾的 <電王STRIKE FORM> 可以以SHF再次比到驚喜大家.

* * * * *

有時人忙真係無咩時間隻隻FIGURE 都出POST 分享, 係度POST 幾張無幾會做主角既靚仔 JOKER 同 HYPER KABUTO.

頭像被屏蔽
要推啦 ! 背境用黑色會更正!

好耐無見insomniac 兄你係拉打區蒲頭
很奇怪
但是賣價卻比從前金屬腳同高可動關節的時候高許多
0944 發表於 2011-4-5 18:14

bandai等&#38065;洗~~:42:
減底了成本,但以高價出售...
笨大真係~~~
頭像被屏蔽
很奇怪
但是賣價卻比從前金屬腳同高可動關節的時候高許多
0944 發表於 5-4-2011 18:14

笨大式通脹, 無計. 而家會揀精D黎入. 以前見好似 ACCEL 個D, 原本造型嘛嘛, 但
係出得幾靚都會入黎玩下.

要推啦 ! 背境用黑色會更正!

好耐無見insomniac 兄你係拉打區蒲頭
Anfernee615 發表於 5-4-2011 18:38

多謝支持 :77: 黑色難影D嘛, 好懶...
終於又有 insomniac 兄 GE 帖啦~~~三隻中最令我滿意都係 Joker~~~:handshake:
終於又有 insomniac 兄 GE 帖啦~~~三隻中最令我滿意都係 Joker~~~
Somebody_Ex 發表於 5-4-2011 20:34

好彩隻 Joker 有得再版, 有心唔怕遲, 我都係入第2水 :58:

我都係睇左SOME大個Rising Titans post先特然想出下post
頭像被屏蔽
支持 insomniac 兄!!!:71:
好耐無見insomniac兄D靚相lu:73:繼續影多D吧:52:
隻000真係把鬼:blame:joker就真係好正:love:
期待已久,insomniac兄既拉打相:shiny:
好彩隻 Joker 有得再版, 有心唔怕遲, 我都係入第2水

我都係睇左SOME大個Rising Titans post先特 ...
insomniac 發表於 5-4-2011 09:01 PM
同玩具影相係最享受同最好玩GE時刻~~~再貼上黎同大家分享~~~得到各朋友欣賞就更加係錢都買唔到GE喜悅~~~:$