Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: sk9091

[吹水專區] 星期日檔案-偷聽男人心

內容仲要完全幫曬一邊   唔怪得某女性論壇咁多人小個節目
sk9091 發表於 5-4-2011 05:41 PM

咁又唔係既,近年去飲宴(包括男、女性朋友)
好多女仔唔係當自己係公主就係大人物,好多情節真係笑左

有次最搞笑係,新娘竟然係婚宴"分享",因為老公要去外地實習,好多婚宴野都要佢搞
分享中"細味"老公既不是,搞到老公要不斷"抱歉"
我真係唔俾個GOOD佢都唔得啦:71:
無錯,當日我聽到都大講,黐孖筋......
我鄰居搵果萬幾蚊,如果我見到個女人
我會話: 你無野呀嘛
chlycab 發表於 5-4-2011 10:20 PM

我會同佢講:我會將原本畀你既家用,畀晒外家...
一個男人,本來已經要養自己屋企,結左婚之後,又要畀家用老婆...
仲未計自己日常開支,仲要養埋外家,真係搵個錢黎儲下都難...

但係如果話有時大時大節,畀錢老人家買下野食...
或者得閒同佢地飲下茶食下飯咁樣,我都可以接受...
我會同佢講:我會將原本畀你既家用,畀晒外家...
一個男人,本來已經要養自己屋企,結左婚之後,又要畀 ...
小堅 發表於 5-4-2011 10:34 PM

仲要玩埋玩具 真係難上加難:oh:
仲要玩埋玩具 真係難上加難
sk9091 發表於 6-4-2011 11:48 PM

結左婚仲想玩玩具,已經係非常之難既一件事...
以前可能一個人搵錢一個人駛...
結左婚之後就唔同晒...
回復 19# 小堅
我結左婚之後,老婆仲時不時幫我買玩具,非常幸福的說!
仲有佢時不時問我做乜唔影下相,咁我先無掛住玩唔寫POST呀!

而就那節目我當時都有睇,仲同老婆講節目中的受訪者多是賤人!只有一般賤或非常賤之分.
何謂賤??當左自己係客,用我要搵老婆將來要養你的,唔該女士們SHOW D條件來睇睇,有這心態者,我想可列入賤人之流了...
男女關係唔應該係咁的...
回復  小堅
我結左婚之後,老婆仲時不時幫我買玩具,非常幸福的說!
仲有佢時不時問我做乜唔影下相,咁我先無 ...
warxv 發表於 7-4-2011 12:53 PM

節目入面只係其中一個例子,唔等於全部香港既女仔都係咁...
我女友都會幫我買玩具,亦唔會阻我買玩具...
不過我覺得如果要同佢結婚,我寧願將買玩具既錢儲起...
用黎同佢去旅行仲比較實際...

就算唔用黎去旅行,儲下錢計劃生BB / 買樓都係必需...
相反玩具又唔係必需品黎...
依家炒風咁勁,我寧願等女友食好D、著好D,都唔會益班炒家...
回復 21# 小堅
講起我都有幾年無同老婆大人去旅行了,今年計劃中.

個別女士的問題,同你講炒價的問題竟有點相似...
都是基本上或多或少難免有發生,但在網絡上一傳十,十傳千,於是問題就不斷的惡化...
又其實現在睇那些所謂港男,港女的對罵,跟小學生時候其實分別不大.
回復  小堅
講起我都有幾年無同老婆大人去旅行了,今年計劃中.

個別女士的問題,同你講炒價的問題竟有點 ...
warxv 發表於 7-4-2011 01:20 PM

只可以講一代不如一代...
頭像被屏蔽
係外星睇唔到個 video, 所以唔 exactly 知佢講乜差! 不過現實D講, 有經濟能力又有時間, 隻 la 又點會 geegut 啊! 兩年前我老婆比埋錢 plan 埋個 trip 一家四口去台場睇高達添啦... 旦係你估我老婆唔港女咩! 直頭係港女ga始祖啊! :67:
所以 complain 咁多做乜! 做好自己本份條女就唔會炸形, 如果條女真係咁拜金o架, 就早飛早回頭啦! 唔信全香港D女都係咁.  我所見就係多數都係D港仔冇D上進, 冇理想, 冇vision, 冇責任...etc. 又要條女索, 又要條女唔需索...咪發夢啦!