Toysdaily 玩具日報

查看: 30283|回復: 55

[改造交流] TF+figma 助攻變型戰車+柔王丸軍事量產型

電單車型的Wreck-Gar有少少軍用車味之餘,

比例仲同SHF,figma等人形差唔多比例,

求其放一款上去都好夾,所以真係唔改唔得啦!

好彩自己又對老變舊故仔唔熟悉,

所以在無心理壓力下將佢亂咁改頭換面∼

但始終想突出佢既軍事感,在幾經爭扎下用了最不搶眼的啡色系了!

↑如果對老變舊角無愛的話,這樣子真係會雷到不少人吧!

↑但車型態是一流的啊!

↑整體比例都唔錯呢!

↑今次無什麼特別大改,只是好像造模型那樣,補好所有夾口及將螺絲洞補完吧了∼

↑車尾用手寫了一個車牌,你估34是代表什麼呢?

↑變身中途,新改的頭部好啱位呢!

↑180度反過來就可以了!係未型仔過之後好多呢!

↑今次主力都係改這裡吧了!

↑車型正,人型掂,可動性又高!真係少有佳品呢!

↑背後也沒太大包袱呢!

↑因為模型神童三四郎內,所有機體這裡都有露出的電路板設計,
所以跟住都加上了!

↑這把機鎗是144沙煞比遺物來,比"柔王丸軍事量產型"用真係好就手!

↑將胸磨平些後,就用144渣古的裝甲加上去就行了!

↑雙腳的噴射引擎因騎車時頂住切走外,長髮也剪短∼

↑人型拍埋一齊時,身高差不太遠呢∼

↑感覺柔王丸頭好像大了一點吧...

↑正常坐姿∼

↑右邊還有空位套上機鎗喔∼

↑緊急開火無難度!

↑就算托起部車佢都好穩陣!因為∼

↑改造時在這加了一個腳位呢!

.

.
.
.
.
.
.
.
助攻變型戰車除左係打仗最好幫手外..........

↑這戰車拍檔實際用途...........................................................

更多改造時的資料就在這連結內了~

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!87soJeqTHRU7QccItSz_x.VC/article?mid=31542
好match:71:
部TF改得好型~上色亦好正:71:
ambroseya  兄~ 好精密的改造~ :shiny:
非常有心機~! 有心有力~! :71:
非常吸引~! 讚~! :71:
YAYA大大!!! 等你出呢個post好耐喇!!! 隻老變改得真係好正呀!!!!:shiny: 兩個一齊令我諗起蘋果核戰!!!!:71:
can't be better:71:
改得好正 :shiny:
有創意!!
改得好正
黑色三連敗 發表於 4-4-2011 11:58 AM

x 2
利害:shiny:
完美
好! :71:
多謝支持呢~ ^^
今次亂改得好隨意, 聽大家講完真係有少少似蘋果核戰喎!
:@  God modification ar... The war-like color of both TF & Juomaru looks damn great.
神!
有無攪錯, 改得咁正, 真係正到無朋友!:71: