Toysdaily 玩具日報

新手xbox 360 數問

各位大大,
小弟在考慮買xbox 360.. 想問問:
1. 在那裡買比較好? 你們在那裡買的? 我見百老x都有, ok 嗎?
2. 你們買的是行版嗎?
3. 是否Premium Pack比較抵? 我看directbuy 話跟一款遊戲, 邊一隻正d?
4. 可否冇線上網對戰? 如果d game 自閉地一個人玩會悶嗎?

太多問題..... thanks in advance~~~
小弟係首批行機,當時係豐澤買

1 & 2:一般大型連鎖店買:

價錢官方價,但部機唔會扼你係新機,同時可以做信用卡分期

Game鋪

係平D,但遇著唔好舊當新,兼且較少鋪有分期

3:Premium Pack好D!!

因為有D野要上Xbox Live Download落黎,儲在HDD
有D野記憶卡做唔到 及記憶卡容量太細

至於Game睇你喜歡邊類??

4:你裝了Xbox Live唔一定要Join其他人玩,

不過如果唔同朋友一邊吹水一邊打機,
少了份樂趣
原文章由 henryliuch 於 23-2-2007 09:34 發表
各位大大,
小弟在考慮買xbox 360.. 想問問:
1. 在那裡買比較好? 你們在那裡買的? 我見百老x都有, ok 嗎?
2. 你們買的是行版嗎?
3. 是否Premium Pack比較抵? 我看directbuy 話跟一款遊戲, 邊一隻正d?
4. 可否冇線上網對戰? 如果d game 自閉地一個人玩會悶嗎?

1.百老x及豐澤,價格相差不遠,寧願去大店,還免息可以分期
2.是行版,最好買行版,有保養,唔使煩
3.抵好多,無Harddisk果個好多野做唔到。而家有個#@((的boxset,連Gear of War + 2手掣。
4.xbox的game,大部份都很適合online一齊打及自己煲機,而且耐玩度高。

至於,邊一隻game正d?我覺得....

射擊:Gear of Wars、Lost Planet
運動:Winning X、NBA 2K7
RPG:Blue Dragon
賽車:RR6、PGR3

以上都係box 360必玩的game,首推一定是Dear of Wars,最好玩,我話o既:$
Many thanks of williamhychan & Jimy 大大, 您們給予的資料很有用~~
我決定買 Gear of War 個set package~~
因為我為了這game 而想買xbox360, 不過聽朋友說出面冇晒呢隻game, 所以只要成個package 咁買...
如果你喜歡打Rainbow / Gear of War呢類Game,

三月八日~~~Ghost Recon Advanced Warfighter 2

都是不錯選擇:):)
原文章由 henryliuch 於 24-2-2007 11:03 發表
Many thanks of williamhychan & Jimy 大大, 您們給予的資料很有用~~
我決定買 Gear of War 個set package~~
因為我為了這game 而想買xbox360, 不過聽朋友說出面冇晒呢隻game, 所以只要成個package 咁買...

不用客氣,買左一齊玩喇,
Gear of War係360必買的,出面的確較少現貨,
但二手市場都間中會有,但唔平得好多,
GOW果個package非常抵玩。:)
原文章由 henryliuch 於 24-2-2007 11:03 AM 發表

hmm ... 我覺得咁 ... GOW 只係 around 28x 左右, 冇貨, 只係暫時, xbox360 d 行 game 會不段返貨, 你唔急一定買到 ... 除非你想要佢 set 砌圖 la ... 如果唔係 你不如買 DOA 果 set, 因為 DOA 果 set 有 2 個 control 仲平 d d ... save 左既 $ 應該夠你買埋 GOW ... 如果唔想玩隻 DOA 仲可以賣左佢 ... :shiny:

GAME 如果你鍾意玩 GTA ... CRACKDOWN 都好好玩, 如果鍾意 機械人, 下個月會有 Armored Core 4 !!
thanks 大大info~
出得咁快... 玩唔切:die:
原文章由 williamhychan 於 24-2-2007 12:17 PM 發表
如果你喜歡打Rainbow / Gear of War呢類Game,

三月八日~~~Ghost Recon Advanced Warfighter 2

都是不錯選擇:):)
我計過都真係平d~~ 不過多出o既手制又冇咩玩..
原文章由 Jimy 於 24-2-2007 02:27 PM 發表

不用客氣,買左一齊玩喇,
Gear of War係360必買的,出面的確較少現貨,
但二手市場都間中會有,但唔平得好多,
GOW果個package非常抵玩。:)
好似有個package 仲送兩隻game, 其中一隻九十九夜, 另一隻唔記得, 應該係好早期o既game~ o個個唔知抵唔抵呢?
原文章由 Vince 於 24-2-2007 10:09 PM 發表

hmm ... 我覺得咁 ... GOW 只係 around 28x 左右, 冇貨, 只係暫時, xbox360 d 行 game 會不段返貨, 你唔急一定買到 ... 除非你想要佢 set 砌圖 la ... 如果唔係 你不如買 DOA 果 set, 因為 DOA 果 set 有 2 個 ...