Toysdaily 玩具日報

查看: 3008|回復: 12

[玩具報告] KO oversized G1 - 音波!

早兩日已經心思思想買,今日見有事出開MK,於是搞掂晒之後就搭mtr去買埋佢然後番歸

其實買既原因好單純,純粹想懷念及玩一下,又唔想買隻正版既番黎"儲",所以就平平地買左呢隻KO巨大版啦

以下就係成盒裡面有既野

size comparison wif:

1. deluxe WFC soundwave

2. legends CYBERTRON soundwave

唯一比較唔中意既係個頭部,明顯既唔對稱,而且配色怪怪,但如果自己動手幫佢上番原本既配色應該都會不錯看

TRANSFORM~!!!

錄音機mode

size有我隻手咁大~嘛,我隻手係女仔手,各師兄請睇自己妻房隻手就知有幾大啦=P

左邊有個"輪",扮較大細聲既扭

右邊有個"偽"開關制~真係可以推上推下嫁!

而上面果粒制禁落去,卡式帶口會打開

~未完~

~續#1~

配件之1:槍x2

原本既可以將兩把槍變成筆心電形態,放入錄音機既背部,但其中一把罄長得濟,放唔入……(汗

配件2:Laser Beak &  Jaquar

Laser Beak TRANSFORM~!

卡式帶mode

Jaquar TRANSFORM~!

卡式帶mode

留意正中間,個貼紙貌似係講福特巨人既弱點/資料

兩餅卡式帶可以同時放晒入soundwave裡面

最後既配件(?):o係冇入帶既時候,呢張印有jaquar卡式帶mode既卡紙可以放入去扮有野o係入面XD

正wo 我都相入返隻粗玩係邊樹入架ching:shiny:
正wo 我都相入返隻粗玩係邊樹入架ching
tonylee12003 發表於 31-3-2011 01:16 AM
間野好難講個exact地址,唔緊要啦,pm比你吧
間野好難講個exact地址,唔緊要啦,pm比你吧
紫月葵 發表於 31-3-2011 01:20 AM

好呀thx~~~
其實我真係覺得現代可以出cd player 同埋cd 獸 (好似響鬼咁)
而唔駛整到隻 sound wave鬼五馬六......
其實我真係覺得現代可以出cd player 同埋cd 獸 (好似響鬼咁)
而唔駛整到隻 sound wave鬼五馬六......
八口八口 發表於 31-3-2011 03:54 AM
可能因為比響鬼搶先左掛?XD
haha, i plan to buy one in 淘x
haha, i plan to buy one in 淘x
立即註冊1 發表於 31-3-2011 03:48 PM
好丫~但留意人仔匯番做港幣,及運費,因為試過有d計番條數仲貴過香港自己買@@"
好丫~但留意人仔匯番做港幣,及運費,因為試過有d計番條數仲貴過香港自己買@@"
紫月葵 發表於 31-3-2011 06:23 PM

ic, thank you ching, hey, i pm  2 question to u , please read when u free :77:
ic, thank you ching, hey, i pm  2 question to u , please read when u free
立即註冊1 發表於 31-3-2011 06:27 PM
覆了
耶~真係唔明點解唔係正版既就要移黎情報區-3-
覆了
耶~真係唔明點解唔係正版既就要移黎情報區-3-
紫月葵 發表於 31-3-2011 06:29 PM

haha, may be ur toy is KO version , but i saw have other KO tf still in 討論區:38:
haha, may be ur toy is KO version , but i saw have other KO tf still in 討論區
立即註冊1 發表於 31-3-2011 06:31 PM
的確,不過可能係好耐之前既,就冇整理掛=3=